‘Daar kun je nóóit een WK mee winnen’

Foto: ‘Daar kun je nóóit een WK mee winnen’

In de eerste aflevering van de WK-video van SoccerNews.nl, WK Qaadtar, bespreekt Aad de Mos de favorieten voor het aankomende WK. De nummer twee van de FIFA-wereldranglijst, België, behoort niet tot dit lijstje. Is de Gouden Generatie over the hill?

“Om een WK te winnen moet je bijna compleet zijn”, stelt De Mos. “Van de keeper tot de nummer negen, zeg ik altijd. De keeper moet de nul kunnen spelen, de ‘negen’ moet de topscorer zijn. Anders kun je geen WK winnen. Nou, de keeper, die hebben ze, dat is onze vriend Courtois. Voorin hebben ze Lukaku, die kan topscorer worden als hij fit is. Hij is nu niet fit, maar gaat wel fit worden. Achter Lukaku zit het ook goed in elkaar, maar…”

De Rode Duivels beschikken over een achilleshiel: “Als je cijfers gaat geven aan de defensie, dan kom je op een 4 en een 5 terecht. Daar kun je nooit een WK mee winnen. Ze zijn té kwetsbaar.” De Mos heeft het over Toby Alderweireld, Jan Vertonghen: “En Kompany is er natuurlijk niet meer bij. Denayer, Debast, daar kun je nooit een WK mee winnen.”

‘Argentinië WK-favoriet’

Onze ‘voetbalkenner pur sang’ duwt Argentinië in de favorietenrol, nu Lionel Messi bevrijd lijkt van het juk ‘Diego Armando Maradona’. “Dat is ook de conclusie die ik getrokken heb. En hij heeft al zijn collega’s uitgenodigd voor een korte vakantie op Ibiza. Allemaal betaald voor Messi. En dit is het mooie… Hij heeft gezegd: het gaat niet door als één speler niet komt. Dus iedereen was daar ook. Single, met vriendin of met vrouw. Hij weet dat álles moet kloppen, tot een slechte wedstrijd aan toe. Ook de wereldkampioen speelt onderweg een slechte wedstrijd.”

De Mos denkt ook dat Messi zich ‘spaart voor het WK’, dat heeft hij live geconstateerd bij de wedstrijd Paris Saint-Germain tegen Olympique Marseille (1-0) in het Parc des Princes, waarbij hij aanwezig was.

Belgium
Canada
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 23 november 2022 18:55.

Wordt het niks met de Belgen?

  • Helemaal niks!
  • Nou…
484+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie