Cruijff twijfelt over reorganisatie jeugdopleiding Ajax

Soccernews

Johan Cruijff lijkt het niet eens te zijn met de maatregelen die Ajax neemt om de jeugdopleiding een nieuw leven in te blazen. Ook twee jaar geleden, toen Cruijff aangaf de Amsterdammers te willen helpen, zag [i]El Salvador[/i] in dat de jeugdopleiding niet goed in elkaar stak. Hij wilde daar iets aan veranderen, maar toenmalig trainer Marco van Basten was het daar niet mee eens en zo vertrok Cruijff weer uit de Amsterdam ArenA.

“Blijkbaar zien ze eindelijk ook zelf in dat die niet deugt”, schrijft hij in zijn column in [i]De Telegraaf[/i]. “Alleen vraag ik me af, wie binnen de club weet hoe het straks wel moet. Het huidige hoofd opleidingen Jan Olde Riekerink zit er al een tijdje, maar is er blijkbaar nu pas achter dat het roer om moet, Martin Jol is er amper een jaar en Danny Blind heeft zo’n beetje alle functies binnen Ajax gehad. Ik wil hier alleen maar mee zeggen, dat als je dingen verandert om te verbloemen, dat niet wil zeggen dat je het probleem oplost.”

Het aantal contractspelers binnen de huidige nummer drie van de Eredivisie is ook te hoog in de ogen van de oud-trainer en speler van Ajax. “Het simpele feit, dat Ajax 55 spelers onder contract heeft voor twee elftallen, geeft aan dat de club niet geleid wordt zoals het geleid moet worden. Er is toegestaan, dat er vijftien spelers te veel zijn gecontracteerd, waardoor er ten minste tussen de 2 en 3 miljoen euro te veel op de begroting drukt.”

0 Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie