Cruciale degradatiekraker in Eredivisie: ‘Wie moet de doelpunten maken?’

Foto: Cruciale degradatiekraker in Eredivisie: ‘Wie moet de doelpunten maken?’

Voor FC Emmen en SC Cambuur wacht zaterdagavond in Leeuwarden een cruciale degradatiekraker. De Drenten staan momenteel op plek zestien in de Eredivisie, terwijl de Friezen de hekkensluiter zijn. Grote vraag is vooral wie zaterdag de doelpunten moet maken, een probleem dat Cambuur-keeper Robin Ruiter en Emmen-middenvelder Mark Diemers ook erkennen.

Moeilijke situatie Cambuur

Ondanks dat Cambuur in de winter een aantal versterkingen haalde is de situatie er nog niet rooskleuriger op geworden. Toch is doelman Ruiter in gesprek met De Telegraaf te spreken over de aanwinsten. “Mimoun Mahi heeft een aanloopje nodig gehad, Ben Rienstra ook nadat hij lange tijd zonder club had gezeten en Bjørn Johnsen en Navarone Foor hebben vanaf het begin hun invloed kunnen hebben. Je ontkomt er in zo’n situatie niet aan spelers te halen die vanuit weinig speeltijd komen of met een krasje, maar ze hebben wel de kwaliteiten die richting het einde hopelijk het verschil maken.”

De Friezen komen dit seizoen echter maar moeizaam tot scoren, een probleem dat Ruiter erkent. “Dat is het hele seizoen al het probleem geweest, zoals we ook te veel goals tegenkrijgen. We staan niet voor niets onderaan.” De doelman moet er niet aan denken dat Cambuur zaterdag onderuit gaat. “Officieel is er helemaal niets gespeeld als we niet winnen, maar we hebben ook nog niets gewonnen als we wél winnen. Ook dan moet er nog veel gebeuren. Laten we gaan voor een kleine stunt, zoals Sparta het vorig jaar voor elkaar kreeg.”

Emmen scoort moeizaam

Ook Emmen-middenvelder Mark Diemers ziet dat zijn ploeg een probleem heeft met het maken van doelpunten, maar stelt wel dat de Drenten hebben geprobeerd om daar in de afgelopen transferperiode wat aan te doen. “De club heeft getracht goals binnen te halen met Oussama Darfalou en Danny Hoesen, wat voor FC Emmen normaal gesproken een spits van de buitencategorie is. Maar ook hij moet wennen aan kunstgras, voor het eerst in zijn leven, en Darfalou is er direct drie maanden uit geweest. We hebben nog niet veel aan die jongens kunnen hebben, helaas voor ons maar vooral voor henzelf.”

Diemers stelt dat het geen ramp is als Emmen verliest van Cambuur, maar deelt de Friezen liever een klap uit. “Wij willen ze op acht punten zetten en een mogelijke genadeklap uitdelen. En anders wordt het uithuilen en weer doorgaan. We krijgen nog ongeveer de gehele top-6, dus makkelijk wordt het niet. Maar we speelden ook thuis gelijk tegen Ajax, terwijl we misschien meer hadden verdiend, en wonnen van PSV en FC Utrecht. Dat geeft het vertrouwen dat er ook hier tegen Feyenoord en FC Twente wel wat te halen valt.

Wie gaat er volgens jou winnen?

  • Cambuur
  • FC Emmen
  • Gelijkspel
153+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

15:05
54+
‘Eredivisie-terugkeer voor Kevin Strootman’
14:48
110+
‘Promes beleeft loodzware tijd in gevangenis Dubai’
14:31
45+
Bosz beoordeelt Schouten en Veerman in Oranje
14:09
49+
Xabi Alonso blijft Bayer Leverkusen trouw
14:00
45+
Meestervoorspelling Der Klassiker: Bayern kampioen? | Match of the Weekend
13:50
163+
‘Weghorst keert terug naar de Eredivisie’
13:32
108+
‘AZ rigoureus en wijst basisklant naar de uitgang’
13:16
127+
Bosz komt in aanloop naar NEC-uit met blessurenieuws
12:48
180+
“Dest kan balans in kleedkamer verstoren”
12:28
240+
Tom Egbers keert terug bij de NOS
12:17
117+
‘Kökcü neemt bij Benfica belangrijk besluit’
12:00
89+
Van ‘t Schip begint bij Ajax aan eindexamen
11:57
79+
Leicester-coach ontslagen wegens relatie met speelster: ‘Dit is niet gezond’
11:52
173+
NEC-supporters furieus na Vitesse-besluit: “Zware competitievervalsing”
11:37
30+
‘Rolmodel’ Henderson oogst lof: “Heb heel goede band met hem”
11:28
19+
5 Nederlanders bereiken halve finale Champions League
11:22
471+
Heeft Ajax nieuwe Frenkie de Jong?
11:07
48+
Oud-Vitessenaar uit zorgen: “Hoort niet zo laag te spelen”
10:50
63+
EK-bierwaarschuwing: “1 april-grap?”
10:35
1307+
‘Alfred Schreuder blokkeert Ajax-overgang’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie