‘Crisissfeer bij Ajax na nieuwe zeperd’

Foto: ‘Crisissfeer bij Ajax na nieuwe zeperd’

Alfred Schreuder gaat een aantal ingewikkelde maanden tegemoet. De Ajax-trainer moet door het overvolle speelschema keuzes maken, maar verstrekkende gevolgen dreigen.

Het Algemeen Dagblad schreef in aanloop naar de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles (1-1) al over een interessante puzzel. Daags erna bericht het medium: “In een sfeer van chagrijn leeft Ajax toe naar het bepalende Champions League-duel met Napoli van dinsdag. Aan het begin van de ‘stressmaand’ oktober kreeg de Amsterdamse ploeg een harde les tegen Go Ahead Eagles: lankmoedigheid wordt afgestraft, óók in de Eredivisie.”

Na de dompers tegen AZ en Liverpool was het gelijkspel van zaterdagavond een enorme zeperd. “Een sfeer van crisis ligt op de loer bij Ajax”, concludeert het AD. “Het derde groepsduel met Napoli kan nu al een breekpunt zijn in de ‘stressmaand’ oktober, volgepropt met wedstrijden vanwege het WK in Qatar. Een nederlaag tegen de Italiaanse koploper kan Ajax prompt in een benarde positie brengen, met een dreigend, gedwongen vervolg in de Europa League na de winter.”

De krant vervolgt: “Tegelijk leerde Ajax zaterdag óók een relevante, harde les richting de komende paar weken. Het koordje tussen presteren en doseren zal tot het WK steeds flinterdun zijn, óók in de eredivisie. De Amsterdamse ploeg heeft in de Nederlandse competitie een ogenschijnlijk eenvoudig programma, maar de impact van de door ‘Qatar’ vervormde competitie wordt riskant en onvoorspelbaar.” 

TIP: Wint Ajax van Napoli? Win 2,25 keer je inleg via Unibet!

Gaat dit een probleem worden?

  • Ja
  • Nee
360+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie