Crisis bij PSV: tiental onderuit in Emmen

PSV heeft dinsdagavond een gigantische misstap gemaakt in de Nederlandse titelstrijd. De Eindhovenaren gingen op bezoek bij laagvlieger FC Emmen met 1-0 ten onder.

Trainer Ruud van Nistelrooy zag PSV redelijk uit de startblokken schieten. Xavi Simons zorgde al vroeg in de wedstrijd voor de eerste kans, maar schoot over na doelman Mickey van der Hart te hebben omspeeld en werd bovendien teruggefloten vanwege buitenspel. Teamgenoten Ibrahim Sangaré en Johan Bakayoko slaagden er vervolgens niet in om de Emmen-goalie te passeren.

Gaandeweg de eerste helft kreeg FC Emmen steeds meer controle over de wedstrijd. Mark Diemers zag zijn uithaal nog naast het PSV-doel eindigen, maar kort daarna viel vanuit een hoekschop alsnog de 1-0. De Eindhovenaren slaagden er niet in om een hoekschop voldoende weg te werken en doelman Walter Benítez was vervolgens kansloos op de uithaal van Lucas Bernadou.

Rood Mauro na charge

PSV probeerde de schade nog voor rust te repareren. Simons werd echter gestuit door Van der Hart, waar Bakayoko in plaats van een strafschop de gele kaart ontving vanwege een schwalbe. Scheidsrechter Jeroen Manschot moest kort voor rust een nóg zwaardere maatregel nemen. Na een charge op Rui Mendes, die per brancard van het veld ging, kreeg Mauro Júnior de rode kaart getoond.

In de tweede helft moest PSV met tien man langszij zien te komen. Van Nistelrooy zag zijn team wel een aantal kansen creëren, maar de gelijkmaker viel niet in deze fase. PSV mocht zelfs van geluk spreken dat het ‘maar’ 1-0 bleef op De Oude Meerdijk. Invaller Ole Romeny wist een grote kopkans niet te verzilveren en Jeroen Veldmate had de pech dat zijn vrije trap op de lat eindigde.

Scoreverloop: 1-0 (24′) L. Bernadou