Courtois verschuift schuld na WK-debacle

Thibaut Courtois werd zondag twee keer op identieke wijze gepasseerd tegen Marokko. Voor rust werd de goalie van België nog gered door de VAR, maar de goedgekeurde 0-1 is wat hem betreft de schuld van de defensie.

Courtois werd tweemaal geklopt vanuit een indraaiende vrije trap. Bij de goal van Hakim Ziyech schoot de VAR België nog te hulp, maar in de tweede helft viel op een soortgelijke manier alsnog de 0-1. In beide gevallen zag de Real Madrid-doelman er niet lekker uit.

Courtois wees tegenover Sporza echter naar de Belgische defensie. “In de eerste zone mag de bal niet erdoor komen. Die is voor de rekening van onze verdediging. De bal schoot door en als doelman is dat dodelijk en frustrerend”, zo liet hij optekenen.

België verloor met 0-2 van Marokko. “Het is vrij hard aangekomen”, beaamde hij. “Maar misschien is het een goed moment om met onze neus op de feiten gedrukt te worden. Het is een signaal dat we weer onszelf moeten zijn.”