EK finale:

Spanje

-

Engeland
14 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Collega-scheidsrechter haalt uit naar veelbesproken scheids Zwayer na Nederland – Engeland

Foto: Collega-scheidsrechter haalt uit naar veelbesproken scheids Zwayer na Nederland – Engeland

Manuel Gräfe, een Duits oud-scheidsrechter, heeft zich op X negatief uitgelaten over Felix Zwayer. De scheidsrechter bij Nederland – Engeland is niet onomstreden en maakte ook woensdagavond verschillende fouten. Gräfe is daar niet blij mee en haalt uit.

Scheidsrechter reageert op optreden Zwayer

“Zwayer zoals altijd”, begon een cynische Gräfe zijn bericht op X. “De scheidsrechterscommissie wist niet te voorkomen wat te voorkomen viel: een scheidsrechtersdiscussie. Alsof er in heel Europa geen ander was geweest. Het is een klap voor alle scheidsrechters met integriteit.”

Gräfe, zelf van 2004 tot 2021 actief als voetbalscheidsrechter, haalde eerder dit toernooi ook al uit naar Zwayer. “‘Deze wedstrijd zal de geschiedenis ingaan als een grote schande in de roemrijke geschiedenis van de Duitse scheidsrechters van de afgelopen decennia”, schreef de voormalig arbiter toen. In het bericht van toen gaf Gräfe aan moeite te hebben met het idee dat een scheidsrechter die voor matchfixing veroordeeld is een wedstrijd op een EK mocht fluiten.

In het duel met Engeland bewees Zwayer niet onomstreden te zijn. Zo ligt de arbiter nu onder vuur vanwege het penaltymoment, waarbij Harry Kane tegen de voet van Denzel Dumfries aanschopte. Ook kende de Duitser een doeltrap toe, wanneer het een corner had moeten zien. Kort na die doeltrap viel de 1-2 van Ollie Watkins.

Zwayer is de slechtste scheids OOIT

  • Ja, wat een lapzwans.
  • Nee, zo slecht was hij niet.
8490+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie