Cody Gakpo maakt debuut voor Liverpool

Foto: Cody Gakpo maakt debuut voor Liverpool

Cody Gakpo transfereerde onlangs voor vijftig miljoen euro van PSV naar Liverpool en de buitenspeler staat op zaterdagavond meteen in de basis bij The Reds, die het in het FA Cup-toernooi opnemen tegen Wolverhampton Wanderers.

Afgelopen dinsdag maakte de Premier League-grootmacht bekend dat alle seinen op groen stonden voor een debuut van Gakpo. Het papierwerk was helemaal rond, na het eerdere akkoord tussen Liverpool en PSV over de deal.

Oefenmeester Jürgen Klopp zei op zijn persconferentie in aanloop naar Wolves-thuis: “Er zijn betere momenten geweest om naar Liverpool te komen. Vorig seizoen waren we rond deze periode nog niet zeker van Champions League-voetbal, maar zag het er wel naar uit dat het zou lukken. Dit seizoen kunnen we die garantie niet bieden, maar Cody heeft daar ook nooit naar gevraagd.”

Het komt weleens voor dat spelers bij transfergesprekken vragen naar het perspectief op Champions League-deelname: “Maar Cody kon de ranglijst zelf bekijken. Hij wist dat het lastig zou worden. Wat ik waardeer aan Cody, is dat hij niet iemand is die op een rijdende trein wil springen. Hij wil de trein vooruitduwen. Daar houd ik van. Het is voor hem persoonlijk ook een goede eigenschap, waar je in het leven altijd iets aan kunt hebben.”

Liverpool-familie

Gakpo sprak met zijn landgenoot Virgil van Dijk over een verhuizing naar Anfield Road en Klopp denkt dat de verdediger zijn mede-Oranje-international wees op de gemoedelijke sfeer bij The Reds… “Het voelt als een familie. We zingen verjaardagsliedjes voor elkaar, spelers krijgen bloemetjes, dat soort dingen doen we voor elkaar. Het persoonlijke aspect wordt niet vergeten. Dat heeft Virgil hem waarschijnlijk ook verteld. Op het veld kunnen de prestaties beter, dat klopt zeker, maar iedereen weet dat we keihard vechten om daarvoor te zorgen. We zullen er komen. Het doet me goed dat Cody zo snel de knoop doorhakte, dat spreekt boekdelen over hem.”

Scoort Gakpo meteen?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Gaat Gakpo het goed doen?

  • Dat denk ik wel
  • Dat denk ik niet
136+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie