Cocu benoemd ‘allesbepalende’ voorwaarde voor WK-succes Oranje

Foto: Cocu benoemd ‘allesbepalende’ voorwaarde voor WK-succes Oranje

Vitesse-trainer Philip Cocu dicht Oranje goede kansen toe op het WK in Qatar. De oud-international denkt dat het Nederlands elftal daarvoor de kwaliteiten in huis heeft. Wel stelt de oefenmeester dat Oranje aan een belangrijk voorwaarde moet voldoen: eenheid.

Cocu speelde meer dan 100 interlands voor Oranje en haalde op het WK van 1998 in Frankrijk zelfs de halve finale. In gesprek met De Gelderlander vertelt Cocu de sleutel tot succes. “Wij waren een eenheid. Dát is de sleutel tot succes. In alles.”

Speel gratis mee met het €100.000 SoccerNews WK-spel!

Geen eenheid bij Oranje

In 1996 op het EK in Engeland liep het echter niet lekker. Voor Cocu was dat zijn eerste grote eindtoernooi, maar de oud-middenvelder wet precies waar het toen aan schortte. “Dat was geen eenheid.” Dat beleefde Cocu later ook nog eens aan als assistent-trainer van Oranje. “In 2012. Het WK van 2010 was zeer succesvol. Maar met bijna dezelfde groep werd het EK daarna een mislukking. Opnieuw: geen eenheid.”

Volgens de voormalig PSV-trainer is dat dan ook de belangrijkste voorwaarden tot successen te komen. “Ik geef een voorbeeld dat eenzelfde selectie de ene keer bijna extreem succesvol is en de andere keer niet. En dat komt echt niet, omdat ze dan ineens niet meer kunnen voetballen. Het team gaat boven alles. Altijd.”

Een regel die volgens Cocu ook nu weer in Qatar opgaat voor het Nederlands elftal. “Nederland heeft geen types als Neymar of Messi. Bij Oranje moeten ze het samen doen.

Blijft Vitesse dit jaar in de Eredivisie?

  • Ja, dat moet ze wel lukken
  • Nee, ik denk dat ze gaan degraderen
133+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie