‘Circus Ajax kan zomaar met 0-5 verliezen van Feyenoord’

Foto: ‘Circus Ajax kan zomaar met 0-5 verliezen van Feyenoord’

Ajax speelde donderdagavond in een open wedstrijd met 3-3 gelijk tegen Olympique Marseille. De Amsterdammers gaven legio kansen weg aan de Fransen, maar kwamen er vaak goed mee weg. Een aantal Ajax-aankopen maakten geen goede indruk en volgens Algemeen Dagblad-journalist Maarten Wijffels moet trainer Maurice Steijn ervoor kiezen om terug te gaan naar de basis.

Steijn moet terug naar Ajax-basis

“In deze situatie moet je terugvallen op je eigen jeugd aangevuld met wat routiniers”, stelt Wijffels in de voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad. “Silvano Vos kwam er na de rust in. Samen met Berghuis en Taylor, dat moet nu het middenveld van Ajax zijn. Geen Van den Boomen en Tahirovic of hoe ze allemaal ook mogen heten. Dat gaat het volgens mij ook echt niet worden. Zet hier Brobbey, Bergwijn en Hato bij. Daar zul je op moeten bouwen.”

Wijffels vond dat er maar weinig klopte aan de tactiek van Ajax tegen Marseille. “Ajax zakt helemaal in om de snelheid te benutten van de aanvallers. En dan nog zoveel ruimte weggeven aan de tegenstander. Hoe bestaat het? Dit Ajax is echt een circus. Natuurlijk is De Klassieker een wedstrijd op zich. Maar als Feyenoord ook maar enigszins de aanvalspatronen kan neerleggen, dan snijden ze er bij Ajax doorheen. Dan kan het zomaar 0-5 worden.”

Kritische Perez

Ook ESPN-analist Kenneth Perez zag dat er weinig klopte aan het tactische plan van Ajax. “Ajax zakt helemaal in om de snelheid te benutten van de aanvallers. En dan nog zoveel ruimte weggeven aan de tegenstander. Hoe bestaat het? Dit Ajax is echt een circus. Natuurlijk is De Klassieker een wedstrijd op zich. Maar als Feyenoord ook maar enigszins de aanvalspatronen kan neerleggen, dan snijden ze er bij Ajax doorheen. Dan kan het zomaar 0-5 worden.”

Moet Vos een basisplaats krijgen van Steijn?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, dat vind ik niet
367+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie