‘Cillessen had moeten zeggen: Grappig ventje, is-ie een beetje aangekomen?’

Foto: ‘Cillessen had moeten zeggen: Grappig ventje, is-ie een beetje aangekomen?’

Louis van Gaal koos ervoor om Jasper Cillessen en Mark Flekken thuis te laten; Justin Bijlow, Andries Noppert en Remko Pasveer vlogen mee naar Qatar. Oud-goalie Henk Timmer is erg benieuwd wie de eerste keuze zal zijn tegen Senegal straks.

“In principe heeft Pasveer nu een streepje voor. Hij heeft namelijk rugnummer 1 gekregen. En check het maar, Edwin van der Sar en Maarten Stekelenburg hadden dat rugnummer ook tijdens WK’s”, begint Timmer in gesprek met Voetbal International. Wel zou Timmer zelf voor Bijlow zijn gegaan. “Die jongen is atletisch, heeft een goede trap en is op het juiste moment in vorm. Ook Europees is hij van waarde geweest voor Feyenoord. Louis wil spelers die in vorm zijn. Nou, dat is Justin.”

De fouten van Van Gaal

Sander Westerveld valt er met name over dat Tim Krul is genegeerd. “Als Van Gaal echt voor de wereldtitel wil gaan, moet hij niet zeuren als een 34-jarige keeper niet uit Norwich wil overvliegen voor een penaltyexperiment. Terwijl iedereen al weet dat hij de beste penaltystopper is.”

Ook uit Westerveld zijn onbegrip over het thuislaten van Cillessen. “Van Gaal gaf zelf als reden dat Cillessen niet in vorm is bij NEC. Nou, ik vind dat hij een heel sterk seizoen doormaakt. Als Van Gaal een goede reden had gegeven waarom Cillessen er niet bij is, dan is dat prima. Nu wilde hij hem misschien beschermen, maar maakte hij het veel erger. En dan selecteert Van Gaal wél Pasveer, maar zegt hij vervolgens over hem dat hij ook niet in vorm is… Heel Nederland denkt nu dat Cillessen niet goed in de groep ligt en klaagt als hij op de bank zit, maar er is nooit iets slechts over hem naar buiten gekomen.”

Speel gratis mee met het €100.000 SoccerNews WK-spel!

Timmer sluit zich daar bij aan en is erg benieuwd naar de kant van het verhaal van Cillessen zelf. “Het lijkt wel alsof ze er niet over mogen praten. Ik had echt gezegd: ’Het interesseert me geen reet, ik ben toch niet geselecteerd. Dít is de reden en dít is er tegen mij gezegd en ik ben het er niet mee eens’. Nu blijft iedereen in het ongewisse, want ’stel je voor dat er een keeper geblesseerd raakt, dan moet ik erheen’. Dan had ik echt gezegd: ’Ik kom niet meer’. Maar ik weet niet wat ze onderling hebben afgesproken met Frans Hoek hierover.”

Timmer vindt het ‘heel jammer’ dat Cillessen mede door ‘karaktermoord’ nu thuis moet blijven. De storm begon doordat Rafael van der Vaart hem ‘een naar mannetje’ noemde. “Jasper wilde daar vervolgens niet op reageren, maar had gewoon met een kwinkslag moeten zeggen: ’Joh, ik heb Rafael meegemaakt. Hij zit er nu als analist. Grappig ventje, is hij niet een beetje aangekomen? Of hij mij een leuke gozer vindt of niet, daar kan ik weinig aan doen. Hij kon wel redelijk voetballen. Ik wens hem veel succes en ik ga weer verder met m’n carrière.’ Dan lacht Rafael daar vervolgens om en is het klaar. Nu blijft zoiets hangen.”

Minstens 3 goals bij Senegal – Nederland?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Eens met Timmer?

  • Ja
  • Nee
277+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

15:24
1+
NEC-iconen tippen: zó is Feyenoord te verslaan
15:09
29+
‘Walgelijk’ Vandaag Inside met grond gelijkgemaakt
14:46
19+
Ten Hag slaakt zucht van verlichting
14:25
50+
“NEC gaat het Feyenoord moeilijk maken”
14:09
53+
‘Zidane keert terug als hoofdtrainer’
14:00
124+
Keert Van Gaal bij Ajax terug als hoofdtrainer?
13:45
45+
‘Drama voor Memphis Depay bij Atlético Madrid’
13:26
105+
‘Deense huurling vertrekt definitief bij Ajax’
13:10
92+
‘Ajax hengelt naar jeugdspeler FC Emmen’
13:00
21+
NEC-helden geven tips voor de bekerfinale | SN Meet Zomer & Leiwakabessy
12:41
92+
Chelsea neemt afscheid van Nederlands talent
12:29
129+
Opbloeiende Brobbey benoemt ‘grote droom’
12:17
282+
Jan Smit oordeelt snoeihard over FC Volendam
12:00
116+
Slot verdedigt: Giménez drastisch achteruit na winterstop
11:47
0+
Voorbeschouwing: kan NEC verrassen en de bekerfinale winnen of pakt Feyenoord de veertiende cup?
11:45
48+
Sierd de Vos onthult ‘bijzondere’ droomgast
11:30
12+
Dumfries als voorbeeld: “Daar kijk ik wel naar op”
11:15
86+
‘Nagelsmann heeft groot nieuws voor Bayern München’
10:59
229+
Italiaanse media lyrisch over Oranje-tweetal: “Overweldigde iedereen”
10:45
37+
NEC kruipt uit dal: “Leek geen einde aan de ellende te komen”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie