Bullaude spreekt zich uit over Feyenoord-speeltijd

Soccernews

Ezequiel Bullaude werd voor twee miljoen euro binnengetikt door Feyenoord. De Argentijnse middenvelder moest beginnen in de jeugdploeg, maar werkte zich op naar het eerste elftal van Arne Slot. Speelminuten zaten er al in dit seizoen. Voor een voetballer kan dat nooit genoeg zijn, maar toch snapt Bullaude waarom Slot voor andere namen kiest in de Feyenoord-basis.

Bullaude en Feyenoord

De Argentijnse middenvelder stroomde bij Feyenoord in bij het Onder 21-elftal. Daar kon de Bullaude wennen aan zijn nieuwe leef- en werkomgeving. “De eerste minuten moest ik mezelf aanpassen, teamgenoten leren kennen, leren wat ze willen en me voorstellen. Het is al even geleden, maar het voelde vanaf het begin goed. Ik denk dat ik het beste uit deze minuten heb gehaald”, zei de Argentijn in gesprek met Feyenoord TV.

Zeven doelpunten en meerdere assists bij de beloften bevestigen die laatste uitspraak. Bullaude heeft ook oog voor zijn medespelers. “‘Ze leerden mijn spel echt kennen toen ik hier begon. Video’s zeggen niet alles en ze hebben me hier leren kennen. Ze vonden dat ik me meer moest aanpassen en hier zijn we nog mee bezig..”

Door de interlandbreak krijgt Bullaude extra kansen om zich te laten zien op de training. “We trainen en denken aan de volgende wedstrijd tegen Sparta. Alles komt neer op trainen en gefocust blijven. Als je een dag vrij hebt kun je genieten. Je moet bewust blijven en trainen voor de volgende wedstrijd.”

Ondertussen heeft de middenvelder contact met de technische staf over zijn ontwikkeling en speelminuten. “Ze vertellen wat ze van me willen en ik probeer dat te leveren, voor zover ik dat kan. Ik vind ook dat ik het goed heb gedaan tegen bijvoorbeeld FC Utrecht (Red. hier was hij belangrijk met een assist). Daarna speelde ik een tijdje niet, om technische redenen, dat is normaal.”

Twente
SC Heerenveen
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 2 juni 2023 22:30.

Verdient Bullaude basisplaats?

  • Ja
  • Nee
160+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie