Buitenlandse media kijken met grote ogen naar Oranje

Foto: Buitenlandse media kijken met grote ogen naar Oranje

In Nederland is men misschien wat negatief over het Nederlands elftal, maar buiten onze landsgrenzen ligt dat net wat anders. De buitenlandse media, waaronder bijvoorbeeld La Gazzetta dello Sport en Sky Sports, zijn alleszins positief over het elftal van bondscoach Louis van Gaal.

Corriere dello Sport kopt groot na de 3-1 zege van Oranje op de VS: “Dumfries stuurt McKennie naar huis.” La Gazzetta dello Sport heeft op zijn beurt over ‘SuperDumfries’: “De vleugelverdediger bereidde de eerste twee doelpunten voor met lage voorzetten, haalde een bal van de lijn en zorgde voor opluchting in heel Nederland door de 3-1 te maken met een mooie volley.”

Bij BILD gaat men creatief te werk: “Denzel wint van Washington (de acteur, red.). Dankzij een perfecte avond met twee assists en een doelpunt stuurt Dumfries de VS terug naar hun hoofdstad Washington. Nederland is nu al negentien duels ongeslagen.”

BBC-analyticus Micah Richards zegt over de rechtsback: “‘Ik vond Denzel Dumfries briljant spelen. De timing van zijn loopacties was uitstekend en zijn uithoudingsvermogen op die rechterflank leek oneindig. Ook zijn defensieve werk was goed, het was een vijf-sterren-optreden met óók nog een doelpunt.”

Het dagblad Sport zoomt in op FC Barcelona-speler Memphis Depay: “Memphis helpt Oranje naar de kwartfinales. Op het moment dat hij er móét staan, staat hij er. Zijn eerste kans was meteen een doelpunt, dat is wat je verlangt van een spits. Dankzij hem beëindigt Nederland de American Dream.” El Mundo Deportivo: “Hij was pas één keer in de basis begonnen, maar vrijdag kwam de grote dag van Memphis. Hij maakte de 1-0 en creëerde nog een aantal kansen voor zijn ploeggenoten. Hij heeft nu alleen Robin van Persie nog voor zich bij het Nederlands elftal.”

Ook Britten kijken ogen uit

Ook bij Sky Sports is men onder de indruk van Oranje. Paul Merson zegt: “Nederland is een ploeg om rekening mee te houden. Ze hebben een heel specifieke speelwijze. Ik weet dat niet iedereen daar gelukkig mee is, maar de spelers zijn dat wel. Ze spelen countervoetbal en daarmee staan ze in de kwartfinales, dan ga je geloven dat je een kans hebt om het toernooi te winnen. Ik vond Depay uitstekend, hij is een goede voetballer. Hij houdt de bal goed vast en ziet dan de oplossingen. Dumfries is een handenbinder aan die rechterkant, hij ging maar op en neer op die flank. Zij waren de meest opvallende spelers.”

Wordt Cody Gakpo WK-topscorer?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Vind jij het gek dat ze zo positief zijn?

  • Ik wel
  • Ik niet
3419+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie