Buitenlandse media: ‘Hét gelijk van Louis van Gaal’

Foto: Buitenlandse media: ‘Hét gelijk van Louis van Gaal’

De verwachting was misschien wel dat Frankrijk van Oranje zou gaan winnen in de EK-kwalificatiereeks, maar het niveauverschil tussen de beide ploegen was gisteren wel héél groot in het Stade de France. Op zaterdagochtend nemen veel buitenlandse media het Nederlands elftal op de korrel.

Buitenlandse media maken gehakt van Oranje

Het Laatste Nieuws kopt ‘Door het ijs gezakt’ en analyseert het duel: “De rentree van Ronald Koeman als bondscoach is op een afgang uitgedraaid. Een wervelend Frankrijk zette Nederland na twintig minuten al op een historische 3-0-achterstand. De teller stopte bij 4-0 en het had veel erger gekund.” Daar voegt het Belgische dagblad aan toe dat RSC Anderlecht-goalie Bart Verbruggen (uitgeschakeld door de fameuze ‘kipkerrie-infectie’ ‘toch echt een betere keeper is’ dan Jasper Cillessen.

Sporza wijst naar Koemans voorganger Louis van Gaal: “Had Van Gaal het dan toch allemaal niet zo slecht gezien in Qatar? Fel was de kritiek op zijn persoon wegens de weinig avontuurlijke speelstijl op dat WK. En ook al ontbraken nu de Frenkie de Jongs en de Cody Gakpo’s, Van Gaal is natuurlijk niet achterlijk. Dat bewees deze kansloze avond in Parijs misschien wel.”

Ook de Belgische omroep rept van een ‘weerloos Oranje’: “Als er na twintig minuten al een Mexican wave door het Stade de France rolt, weet je het wel. Het maakte de slechtste start van het Nederlandse elftal in ruim honderd jaar nog wat pijnlijker. Bondscoach Ronald Koeman had zich zijn terugkeer bij het Nederlandse elftal wellicht anders voorgesteld. Hij mocht nog blij zijn dat Mbappé en Konaté de vernedering halfweg niet nog groter maakten.”

‘Nederlands elftal vernederd door Frankrijk’

Engelse media als Sky Sports en de BBC hebben het over een ‘vernedering’ en Kicker stelt dat Oranje gewoonweg kansloos was: “Een perfecte start voor Frankrijk, een extreem slechte voor het Nederlands elftal. Nederland probeerde in de aanval wanhopig iets terug te doen, maar werd achterin overrompeld.” MARCA wijst naar de afwezigen en heeft medelijden met Koeman: “Frankrijk verzaakte niet en de Nederlanders waren er niet tegen opgewassen.”

Had Van Gaal gelijk?

  • Ja
  • Nee
681+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie