Buijs reageert op kleedkamer-incident: ‘Was gewoon te klein’

Foto: Buijs reageert op kleedkamer-incident: ‘Was gewoon te klein’

FC Groningen-trainer Danny Buijs heeft gereageerd op het kleedkamer-incident rondom de wedstrijd tegen RKC Waalwijk. In de rust wisselde de oefenmeester drie spelers, waaronder Bart van Hintum. Buijs was maandag enigszins verbaasd over de woorden die Van Hintum zondag liet vallen tegenover de camera’s van ESPN.

De routinier liet zondagavond na afloop van het duel het vreemd te vinden dat de wisselspelers de kleedkamer niet in mochten. “Ik moet heel eerlijk zijn. Ik mocht niet in de kleedkamer zijn met de drie jongens die gewisseld werden, dus ik weet niet wat hij (red. Danny Buijs.) heeft gezegd, maar hij zal niet vrolijk zijn geweest.” De exacte reden voor het opmerkelijke incident was de verdediger ook niet helemaal duidelijk. “Ja, kleine kleedkamer misschien, de trainer zal ook wel boos zijn geweest, maar de drie jongens die gewisseld werden mochten er niet in. We mochten er een kwartiertje niet in zijn. Keuze van de trainer.” Van Hintum had er toch graag bij geweest in de rust, maar snapte zijn eigen wissel wel. “Jammer natuurlijk, het blijft een teamproces. Ik snap dat hij boos was, ik speelde zelf ook gewoon slecht. Dat hij dan zegt kom niet in de kleedkamer, dat moet je dan accepteren.”

Buijs liet iedereen binnen

Buijs liet in een reactie tegenover Voetbal International weten dat alleen de eerste zin van Van Hintum klopte. “Het was inderdaad een kleine kleedkamer. Daarna gaat het mis, want ik was helemaal niet boos. Een aantal spelers zat vol frustratie en ik heb geprobeerd hen te kalmeren en zo goed mogelijk voor te bereiden op de tweede helft. In mijn ogen zou dat moeilijk worden als de hele selectie op dat kleine oppervlakte zou zitten.”

De oefenmeester had dan ook verstandigere uitspraken verwacht van zijn ervaren verdediger. “De eerste paar minuten van de rust zijn alle spelers binnen geweest. Kon iedereen wat drinken of naar het toilet. Daarna heb ik álle wissels gevraagd om de kleedkamer even te verlaten. Zodat ik met de elf die zouden spelen wat dingen kon doornemen op het magneetbord. Van een ervaren jongen als Bart mag je verwachten dat hij dat iets beter had kunnen inschatten en verwoorden.”

TIP: Wint FC Groningen thuis van Sparta? Pak 2.08 keer je inzet!

Had Danny Buijs iedereen gewoon in de kleedkamer moeten laten?

  • Ja
  • Nee
257+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie