Buffon heeft spijt van PSG-vertrek: “Het was een kwestie van respect”

Foto: Buffon heeft spijt van PSG-vertrek: “Het was een kwestie van respect”

Zijn vertrek bij Paris Saint-Germain noemt Gianluigi Buffon nu de ‘waarschijnlijk grootste fout’ uit zijn carrière. De 45-jarige keerde alweer na een jaar terug naar Juventus, omdat hij een rol als tweede doelman niet zag zitten.

Buffon koos voor een jaartje Parijs

Juventus-clubicoon Buffon maakte in 2018, na zeventien jaar trouwe dienst, de move naar PSG. De Italiaanse sluitpost kwam in zijn eerste seizoen tot 25 duels, waarin er continu gewisseld werd van keeper. Vervolgens kreeg hij van de leiding te horen, dat hij het tweede seizoen vooral op de bank zou zitten. “Ze zeiden: ‘Gigi, we zijn heel blij met je, maar je zal geen basisspeler zijn in de Champions League. Aréola gaat spelen’. Ik vond dat niet terecht”, aldus Buffon in gesprek met oud-ploeggenoot Christian Vieri, op diens YouTube-kanaal.

“Het was een kwestie van respect”, vervolgde Buffon. “Hoe kan je nou in maart tegen iemand zeggen dat hij komend seizoen niet gaat spelen. Wat zijn dat voor spelletjes? Dat past niet in topsport.” Hij keerde terug naar Turijn, waar hij tweede keus was achter Wojciech Szczesny. In 2021 besloot hij terug te keren naar oude liefde Parma, waar de 45-jarige nu nog altijd keept.

“Mooiste tijd van mijn leven”

Achteraf heeft Buffon spijt dat hij niet langer in Parijs bleef. “Ik heb bij PSG de mooiste tijd van mijn leven gehad. Na twee maanden voelde ik me helemaal thuis. Ik sprak Frans, praatte met de mensen op de straat. En als ik een vrije dag had, pakte ik een Uber en ging ik in mijn eentje naar een museum. Los van mijn status als profvoetballer op het hoogste niveau, was ik een tevreden man, het was de mooiste ervaring van mijn leven. Zelfs vandaag nog vragen mijn kinderen aan mij waarom we uit Parijs zijn vertrokken.”

Ook sportief genoot Buffon in Parijs. “Het niveau van het voetbal bij PSG zal ik nooit in mijn leven weer zien. We zeiden tegen elkaar dat we de Champions League zouden winnen, omdat we sterker waren dan de rest. Maar we verpestten alles’, verwijst hij naar de eliminatie tegen Manchester United bij de laatste zestien. “Los van De Gea, Lukaku en Rashford kwamen ze met een ploeg vol kinderen naar Parijs. Daar heb ik waarschijnlijk het meeste spijt van in mijn carrière, want we hadden een megasterk team.”

Had hij daar moeten blijven?

  • Ja, was mooi geweest
  • Nee, het vertrouwen was geschonden
94+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie