‘Brobbey speelt zich in Oranje-basis’

Foto: ‘Brobbey speelt zich in Oranje-basis’

Brian Brobbey grosseerde in het missen van mogelijkheden in de bekerfinale tegen PSV. De 21-jarige spits bewees op andere momenten al wel een beest in de zestien meter te zijn. Volgens Pierre van Hooijdonk is de aanvaller van Ajax dan ook dé toekomstige spits van het Nederlands elftal.

Brian Brobbey en Ajax

Brobbey kreeg dit seizoen veel kritiek te verwerken. De aanvaller van Ajax, die aan het begin van dit seizoen voor zestien miljoen euro werd teruggekocht van RB Leipzig, kon geen blijvende basisplek afdwingen in zijn eerste seizoen op het oude nest.

In de bekerfinale kreeg de spits alsnog een kans in bij de eerste elf. Dat deed hij volgens Pierre van Hooijdonk naar behoren. Volgens de oud-aanvaller van onder andere Feyenoord en Fenerbahçe heeft de aanvaller specifieke kwaliteiten. “Omdat hij zo snel en sterk is, was hij in de diepte heel vervelend voor de verdedigers van PSV en gevaarlijk voor Ajax. De bal op de paal, de bal voorlangs. Aan die loopacties zie je dat hij een echte spits is.”

Voor Van Hooijdonk is het dan ook duidelijk wie de eerste spits van Ajax moet worden. “In mijn ogen moet hij (Brobbey, red.) altijd spelen. Anders heeft Ajax te veel aanvallers die de bal in de voet willen en is de ploeg te voorspelbaar.”

Nederlands elftal

In de bekerfinale kwamen volgens Van Hooijdonk verbeterpunten als het afwerken en koppen ook aan het licht. Aan de andere kant denkt de oud-spits dat Brobbey met zijn spel indruk heeft gemaakt bij de mannen in Zeist. “Koeman zal zijn optreden ook hebben gezien. En dat moet hem goed gedaan hebben. Brobbey bleef gaan, zelfs in de verlenging, wat hij zogenaamd niet kon. Ik hoop dan ook dat deze wedstrijd een doorbraak vormt voor hem.”

Van Hooijdonk denkt zelfs dat Brobbey uit kan groeien tot de eerste spits van Oranje. “Laat ik het zo zeggen: Brobbey heeft een heel goede kans om de spits van Nederland te worden. Zoveel smaken zijn er ook niet. Ik vind Thijs Dallinga (Toulouse, red.) verfijnder, maar Brobbey heeft in zijn sterke postuur een enorm voordeel.”

FC Utrecht/Sparta Rotterdam
SC Heerenveen/FC Twente
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 5 juni 2023 19:39.

Krijgt Van Hooijdonk gelijk?

  • Ja
  • Nee
341+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie