Brobbey deelt sneer uit aan Steijn-voorgangers: “Als…”

Foto: Brobbey deelt sneer uit aan Steijn-voorgangers: “Als…”

Brian Brobbey hoopt zich te kunnen laten zien met Jong Oranje op het EK in Georgië. De aanvaller kijkt terug op een teleurstellend seizoen bij Ajax, waarin hij niet heeft kunnen brengen wat hij eigenlijk voor ogen had. De aanvaller wilde topscorer van de Eredivisie worden, maar dat lukte niet. Al vindt de spits dat hij daarbij ook niet echt geholpen is.

Topscorer worden van Eredivisie

Brobbey keerde afgelopen zomer terug bij Ajax na een mislukt avontuur in Duitsland bij RB Leipzig. De spits had een duidelijke doelstelling voor ogen bij zijn terugkeer en wilde zowel kampioen worden met Ajax als topscorer van de Eredivisie worden. In beide doelen slaagde de spits echter niet.

In het afgelopen seizoen ging het vooral over de fysieke gesteldheid van de spits, maar Brobbey vertelt in gesprek met het Algemeen Dagblad dat niet terecht te vinden. “Ik kwam terug om voor de derde keer kampioen te worden. Verder ging het veel over mijn fysiek, maar je zag dat als ik meer ging spelen ik er gewoon aan gewend raakte. Dat lukt niet als je er in, uit, in en weer uit gehaald wordt.

Belangrijke opdracht voor Steijn

De spits baalt dan ook van het feit dat zowel Alfred Schreuder als Heitinga hem er vaak vroegtijdig af haalden. “Mijn gevoel zei altijd wel dat ik negentig minuten kon spelen.” Was dat het geval geweest dan denkt Brobbey dat hij meer doelpunten had gemaakt. “Ik kwam ook terug met het idee om topscorer van de eredivisie te worden. Als ik meer had gespeeld was ik dat misschien ook geworden.”

Brobbey hoopt dat Steijn het anders zal aanpakken en wijst de nieuwe oefenmeester in ieder geval op een belangrijke opdracht. “We moeten eerst weer een hecht team worden, net als onder Erik ten Hag. De nieuwe trainer Maurice Steijn ken ik nog niet zo goed, maar ik kijk ernaar uit om hem beter te leren kennen. Eerst ben ik nog bezig met het EK natuurlijk.”

Zie jij Brobbey komend seizoen topscorer worden van de Eredivisie?

  • Ja
  • Nee
7751+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie