‘Brian Priske biedt Feyenoord-supporters meteen excuses aan’

Foto: ‘Brian Priske biedt Feyenoord-supporters meteen excuses aan’

Feyenoord begon deze week de voorbereiding op het nieuwe seizoen met de eerste trainingen. De nieuwbakken coach Brian Priske verwelkomde een groot gedeelte van zijn selectie, al ontbraken de nodige internationals die nog actief zijn op het EK of genieten van hun vakantie. Woensdagmiddag gaf de Deen zijn eerste persconferentie.

“Ik moet mijn excuses aanbieden”

Priske begon de persconferentie in het Nederlands en dat ging hem prima af. De 47-jarige coach heeft een verleden bij Racing Genk, Club Brugge en Royal Antwerp en is de taal nog niet verleerd. Echter wilde hij na zijn introductie toch switchen naar het Engels. “Aangenaam allemaal. Ik ben natuurlijk heel dankbaar om hier te zijn. Ik moet ook mijn excuses aanbieden aan de supporters. Mijn Nederlands is nog niet perfect. Het is behoorlijk, maar praten is nog een beetje moeilijk. Ik versta bijna alles. Dus vandaag zou ik graag de persconferentie in het Engels doen. Dan hoop ik dat binnen een maand of twee mijn Nederlands beter is. Dan is het voor mij veel makkelijker om moeilijke vragen te beantwoorden. Ik hoop dat het vandaag lukt in het Engels.”

Priske begrijpt clubcultuur

Woensdagochtend trainde Feyenoord voor het eerst openbaar. Onder toeziend oog van vele supporters liet Priske zijn selectie zweten. Ook zocht hij direct contact met Het Legioen. “De supporters betekenen alles als het gaat om een voetbalclub. Zonder supporters zouden wij hier niet zijn, dus de supporters betekenen alles voor ons. Hier bij Feyenoord en bij mijn vorige clubs waren de supporters een belangrijke factor. Ik kijk ernaar uit om de supporters in De Kuip te ontmoeten. Ze zijn zeker belangrijk voor mij en dat wil ik ze laten zien. Ik heb veel video’s gezien van Feyenoorders die uitwedstrijden bezoeken en dat is een meerwaarde voor ons.” De trainer begrijpt het belang van supporters in het voetbal en hoopt dat De Kuip ook dit seizoen weer massaal achter het team zal gaan staan: “Tijdens de wedstrijd hoop ik dat ze ons negentig minuten lang steunen. Aan het einde van de wedstrijd mogen ze kritisch zijn. Ik heb momenten gezien in De Kuip waar de ploeg het zwaar heeft. Supporters pushen en steunen de ploeg totdat de scheidsrechter affluit en dat is cruciaal voor mij. Na de wedstrijd is het prima om negatief te zijn.”

Supporters zijn de levensader van de club

  • Ja
  • Nee
299+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie