EK finale:

Spanje

-

Engeland
14 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

‘Brian Brobbey én Steven Bergwijn-tegenvaller voor Ajax’

Foto: ‘Brian Brobbey én Steven Bergwijn-tegenvaller voor Ajax’

Ajax is inmiddels onder leiding van Francesco Farioli begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen, maar de selectie is vooralsnog niet compleet. Zo ontbreken er nog een aantal internationals, waaronder de aanvallers Brian Brobbey en Steven Bergwijn. Door de goede prestaties van het Nederlands elftal worden beiden voorlopig ook nog niet terug verwacht.

Ajax zonder Brobbey en Bergwijn in tweede voorronde Europa League

Vanaf volgende week keren volgens Voetbal International wel een aantal andere EK-gangers terug bij Ajax. Naar verwacht sluiten vanaf maandag 15 juli de Turkse verdediger Ahmetcan Kaplan en de Kroatische internationals Borna Sosa en Josip Sutalo weer aan. Turkije werd door Nederland in de kwartfinale uitgeschakeld, terwijl de Kroaten niet verder kwamen dan de groepsfase.

Ajax hoopt dat Sutalo, Sosa en Kaplan in actie kunnen komen tijdens de oefenduels met Al-Wasl (18 juli) en Olympiakos (19 juli) tijdens het trainingskamp in Wageningen. Daardoor kan het drietal mogelijk ook in actie komen in de Europa League-voorrondes tegen het Servische Vojvodina. Het eerste duel is op 25 juli, de return is een week later op 1 augustus.

Beide duels zijn volgens het weekblad onhaalbaar voor de Oranje-internationals Brobbey en Bergwijn, die momenteel nog actief zijn op het EK in Duitsland. Oranje speelt woensdag 10 juli de halve finale tegen Engeland, terwijl er op zondag 14 juli mogelijk nog een finale in het verschiet ligt. “Het ligt in de lijn der verwachting dat vervolgens ook zij een vakantie van twee weken zullen krijgen, voordat ze weer aansluiten bij Ajax”, klinkt het.

Gaat Ajax de volgende voorronde van de Europa League halen?

  • Ja, dat lukt wel
  • Nee, dat lukt niet
617+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie