Brenet laat Twente wachten om ‘gegronde reden’

Foto: Brenet laat Twente wachten om ‘gegronde reden’

Het is nog altijd niet met zekerheid te zeggen dat Joshua Brenet ook komend seizoen voor FC Twente speelt. Zijn contract bij TSG Hoffenheim is reeds verlopen en eigenlijk lag de deadline voor hem op afgelopen maandag, maar die is nu verschoven naar aanstaande woensdag.

“Hij heeft ons een gegronde reden gegeven”, verklaart technisch directeur Jan Streuer aan de TC Tubantia. “Voor ons maakt het verder niet zoveel uit of we het maandag of woensdag horen. We respecteren dit. Woensdag gaan we met elkaar om de tafel.”

‘Komt wel goed’

Afgelopen weekend was Streuer nog uiterst hoopvol. “Ik heb er een goed gevoel over en ik denk dat hij gaat tekenen. Het blijft voetbal en het is natuurlijk pas zeker als er echt getekend is, maar dat komt wel goed. Het gaat alleen nog maar om enkele details, zoals de contractduur.”

Lang heerste er vooral onduidelijkheid over de toekomst van Brenet: “Er waren ook andere clubs met interesse in hem. Hij heeft veel afgewogen en gekeken naar wat er allemaal op zijn pad kwam. Ik snap ook wel dat hij dat heeft gedaan. We hebben veel geduld gehad. Als hij bij ons tekent, dan wordt al ons geduld natuurlijk wel beloond.”

En dat moment komt eigenlijk precies op tijd: “Ondanks dat we niet veel haast hebben gehad, moeten we natuurlijk wel een keer weten waar we aan toe zijn. Dat moment is nu zo ongeveer gekomen. Hij liep 1 juli uit zijn contract en hij is dan als speler zijnde ook niet meer verzekerd. Zoiets speelt natuurlijk ook wel een rol.”

Populariteit

Brenet is opvallend populair bij de fans van Twente: “Zoiets helpt natuurlijk wel. Hij wil ook graag spelen en dat kan hij hier natuurlijk. Hij moet ook wel spelen als hij verder wil komen in zijn carrière. Hier kan hij ook nog eens spelen op rechtsback en dat is zijn beste positie.”

TIP: Verdien 4.60 keer je inleg als New York City FC en Atlanta United gelijkspelen!

Speelt Brenet komend seizoen ook voor Twente?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Ik moet het nog maar zien..
146+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie