BREAKING: Politie schiet man met bijl neer bij Oranje-mars

Foto: BREAKING: Politie schiet man met bijl neer bij Oranje-mars

Duitse agenten hebben een man met een bijl neergeschoten, die supporters van het Nederlands elftal bedreigde in de omgeving van de Oranje-mars in Hamburg, voorafgaand aan de EK-openingswedstrijd tegen Polen. BILD maakt melding van een grootschalige politie-operatie.

Man bedreigt Oranje-fans met bijl, politie schiet hem neer

“Zondagmiddag vond er een grote politieoperatie plaats op de Reeperbahn in Hamburg”, begint de bovengenoemde krant zijn verhaal. “Een man gewapend met een bijl werd door de politie neergeschoten in de buurt van de Silbersackstrasse.” Er waren vier luide knallen te horen en dat was dus pistoolvuur.

BILD vervolgt: “40.000 fans vierden vrolijk feest tijdens de Nederlandse fanmars voorafgaand aan de EK-wedstrijd tussen Polen en Nederland. Vervolgens moesten politieagenten om 12.30 uur actie ondernemen tegen een oproerige man die midden in het feestgedruis fans en officials aanviel met een goudkleurige bijl.”

De politie probeerde eerst pepperspray te gebruiken om de bijlzwaaier uit te schakelen… “Volgens de politie loste een politieagent aanvankelijk alleen een waarschuwingsschot om de aanvaller tegen te houden. Er werden vervolgens verschillende schoten afgevuurd totdat de man uiteindelijk op de grond zakte.”

Molotovcocktail

Volgens de Duitse autoriteiten had de man óók een molotovcocktail bij zich, ‘een brandgevaarlijk apparaat’, dat hij mogelijk tussen de Oranje-fans tot ontploffing had willen brengen.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie