BREAKING: FC Groningen ontslaat Wormuth

Foto: BREAKING: FC Groningen ontslaat Wormuth

FC Groningen neem per direct afscheid van trainer Frank Wormuth. De Duitser is ontslagen naar aanleiding van de slechte resultaten in de eerste seizoenshelft.

Op de clubsite stelt Groningen dat er binnen de club te weinig draagvlak is om nog met elkaar door te gaan. “De directie van de club betreurt het zeer dat het deze ingrijpende maatregel moet nemen, maar zegt deze moeilijke beslissing te moeten nemen in het belang van FC Groningen.”

Reactie Mark-Jan Fledderus

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus betreurt het besluit en trekt zelf ook het boetekleed aan. “We hebben afgelopen winter met de volle overtuiging voor Frank gekozen als nieuwe hoofdtrainer van FC Groningen. Dit blijkt nu een grote inschattingsfout te zijn geweest, die ik mijzelf als technisch eindverantwoordelijke enorm aanreken. De afgelopen maanden is gebleken dat het hier bij en met FC Groningen geen goede match is geweest. De werkwijze van Frank is onvoldoende aangeslagen. Wij zijn van mening dat het hem niet is gelukt om voldoende draagvlak te creëren en zijn ideeën over te brengen op zijn staf en de spelersgroep. Er is te weinig duidelijkheid en verbinding. Dat zie je terug in een gebrek aan ontwikkeling van de spelersgroep, de staf en in de resultaten. De juiste voorwaarden om structureel en duurzaam succes te boeken, waren in onze ogen niet aanwezig.”

Al Thumama Stadium

World Cup Grp. A

21 november 2022

17:00

Senegal
Netherlands
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 21 november 2022 16:59.

Is het logisch dat Groningen afscheid neemt van Wormuth

  • Ja, logische keuze
  • Nee, ze hadden hem nog de kans moeten geven
464+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie