Brazilië blijft dansen na doelpunten: “Maar zie mijn spelers liever niet op die manier”

Foto: Brazilië blijft dansen na doelpunten: “Maar zie mijn spelers liever niet op die manier”

De samba zit letterlijk verweven in de nationale ploeg van Brazilië. Dat is wel te zien op de manier waarop de spelers met elkaar de goals vieren. Er is de nodige kritiek op de dansjes, maar de Goddelijke Kanaries trekken zich daar niks van aan.

Tijdens de achtste finale tegen Zuid-Korea (4-1) was het vier keer raak. Na elke goal werd er uitgebreid gedanst door de Brazilianen. Doelpuntenmaker Richarlison betrok zelfs bondscoach Tite bij de feestvreugde, met een zogenaamde vogeltjesdans. “Als mij gevraagd wordt om te dansen, dan dans ik”, zei de keuzeheer op de persconferentie in aanloop naar de kwartfinale tegen Kroatië van vrijdag.

“Het is niet mijn team, het is de nationale ploeg van Brazilië, waar ik als bondscoach verantwoordelijk voor ben”, vervolgde Tite. “Ik ga niet in op mensen die de geschiedenis en de cultuur van Brazilië niet kennen.” Ook op de persconferentie van de Kroaten ging het over de Braziliaanse dansjes. Bondscoach Zlatko Dalic liet weten er geen problemen mee te hebben, maar ziet zijn eigen spelers liever niet op een dergelijke manier doelpunten vieren.

Andere cultuur

“Brazilië heeft zijn eigen manier om doelpunten te vieren. Ze zijn heel feestelijk en vormen een eenheid”, aldus Dalic. “Het komt voort uit hun karakter en tradities. Het is hun recht. Is dat respectloos richting de tegenstander? Dat kan ik niet zeggen. Ik zou niet willen zien dat mijn spelers op die manier een doelpunt vieren. Maar het is een andere cultuur. Zij dansen graag en dat is leuk.”

Onder meer analist Roy Keane had de nodige kritiek op de Braziliaanse feestvreugde. Hij noemde de dansjes van de spelers ‘echt respectloos naar de tegenstander toe’

Stoor jij je aan de dansjes?

  • Ja, stop daarmee!
  • Nee joh, is toch mooi!
43+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie