‘Branthwaite maakt absolute schoktransfer’

Foto: ‘Branthwaite maakt absolute schoktransfer’

Jarrad Branthwaite was woensdagavond nog zeer belangrijk voor PSV in de bekerwedstrijd tegen FC Emmen, met twee goals. Tijdens dat duel sijpelde vanuit Engeland door dat de centrumverdediger mogelijk een grote transfer kan maken komende zomer.

Volgens The Daily Mail zou Liverpool Branthwaite in het vizier hebben. Erg verrassend, aangezien de 20-jarige huurling van Everton er in die stad vooralsnog niet aan te pas kwam. The Reds zouden komende weken scouts sturen naar duels van PSV om de Engelsman aan het werk te zien. In Eindhoven heeft hij de voorbije maanden een vaste basisplaats veroverd in het elftal van Ruud van Nistelrooy.

PSV wilde kopen

PSV is zeer te spreken over Branthwaite en probeerde naar verluidt zijn huurdeel om te zetten naar een permante transfer. Dit ondanks dat er geen optie tot koop in zijn huurcontract stond. Everton ging hier niet in mee. Mochten The Toffees degraderen lijkt het sowieso lastig om de talentvolle verdediger te behouden. Hij heeft op Goodison Park nog een verbintenis tot medio 2025.

In Liverpool zou Branthwaite dus mogelijk naar de rode club daar kunnen verkassen. De ploeg van manager Jürgen Klopp kent een dramatisch seizoen, waarin de verdediging zeer kwetsbaar oogt. Vooral bij het ontbreken van Virgil van Dijk krijgt het veel goals tegen. Naast de Oranje-captain wordt er geregeld gewisseld dus Joe Gomez, Joël Matip en Ibrahima Konaté. Volgens de berichtgeving volgen ook Manchester United en AS Roma de huidige PSV-verdediger.

Branthwaite naar een topclub?

  • Ja, snap ik wel
  • Nee, dat is te hoog gegrepen
1201+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie