Brands en Stewart strepen af: potentiële PSV-trainers

Foto: Brands en Stewart strepen af: potentiële PSV-trainers

Rechterhand Fred Rutten neemt voorlopig het stokje van de halsoverkop vertrokken Ruud van Nistelrooij bij PSV over. Wie moet hem gaan opvolgen en de rust gaan terugbrengen bij de Eindhovense topclub? SoccerNews.nl heeft een lijstje met kandidaten opgesteld.

Potentiële nieuwe trainers PSV

Peter Bosz

De voormalig trainer Ajax, Borussia Dortmund, Olympique Lyon en Heracles, kón aan de slag bij FC Twente, maar die stap maakte de voormalig prof niet. Dit omdat hij wilde wachten op een grotere club. De kans dat hij zou gaan terugkeren in Amsterdam was al klein omdat hij niet door één deur kan met directeur Edwin van der Sar. Gezien zijn ervaring en gepredikte spelstijl zou hij zeker passen in Eindhoven.

Pascal Jansen

De succescoach van AZ die de laatste tijd zeker aan de weg aan het timmeren is als hoofdtrainer, werkte in het verleden al in verschillende functies in Eindhoven. Hij kent de club dus al van onder tot boven, wat zeker een pre kan zijn. Daarnaast heeft Jansen al eerder zijn ambities voor zijn eigen toekomst niet onder stoelen of banken gestoken. PSV is nog altijd een stap hoger op de spreekwoordelijke ladder dan AZ.

Frank de Boer

Pakte als trainer meerdere kampioenschappen met Ajax, waarin hij veel ervaring opdeed als hoofdtrainer. Zijn avonturen daarna liepen op een hele grote deceptie voor de voormalig international uit. Denk aan zijn korte periodes bij Internazionale en Crystal Palace. De oud-verdediger heeft echter nooit zijn pensioen als trainer aangekondigd en wil nog altijd aan de slag bij een mooie en grote uitdaging op een behoorlijk niveau. Dát zou PSV zeker kunnen zijn.

Peter Bosz staat te springen om weer aan de slag te gaan. Is PSV iets voor hem?

Jaap Stam

De Kampenaar was in het verleden in het centrum van de verdediging jarenlang dé leider van de achterhoede dit PSV successen opleverde. Ook hij kent de Eindhovense club en de bijbehorende mentaliteit op De Herdgang dus van haver tot gort. Als hoofdtrainer, van onder meer Feyenoord, wilde het tot op heden echter nog niet echt lukken. Stam zal een terugkeer in Brabant ongetwijfeld zien zitten.

Adil Ramzi

Deze voormalig middenvelder is op dit moment nog trainer van Jong PSV. De clubleiding zou ervoor kunnen kiezen om hem door te schuiven naar de hoofdmacht. Net zoals Ruud van Nistelrooij mist hij nog de benodigde ervaring op het hoogste niveau, waardoor het nog maar zeer de vraag is of Ramzi de meest geschikte kandidaat zal zijn. Een trainer met potentie, die de club van binnen en buiten kent, is hij echter sowieso.

Giovanni van Bronckhorst

Na zijn vertrek bij het Schotse Rangers FC, waarmee hij de finale van de Europa League behaalde, zit deze voormalig international werkloos thuis. Bij een andere topclub, Feyenoord, heeft hij al bewezen het werken in de higher class zeker aan te kunnen. Sterke kant van de oud-verdediger is dat hij heel erg rustig kan blijven in moeilijke situaties. Hij is een trainer zonder rare uitspattingen, die de clubleiding van PSV zeker niet kan gebruiken.

Ron Jans

De man die het in de spreekwoordelijke provincie veelal uitstekend gedaan heeft als hoofdtrainer. Bij FC Groningen, PEC Zwolle en ook tegenwoordig nog bij subtopper FC Twente heeft de oud-prof laten zien over veel kwaliteiten te beschikken. Jans kan vooral goed managen, met spelers omgaan en is naar buiten toe altijd sterk in het ‘verkopen’ van de club. Hij zou nog één kans, ook de eerste overigens, in de absolute top zeker verdienen.

Wint PSV ondanks alles toch van AZ?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Heeft Van Nistelrooij de juiste beslissing genomen?

  • Ja
  • Nee
2778+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie