Botman verklaart Ajax-vertrek en dankt Bogarde

Foto: Botman verklaart Ajax-vertrek en dankt Bogarde

Sven Botman maakte afgelopen zomer de overstap van het Franse Lille naar Newcastle United. De verdediger ontwikkelt zich ook razendsnel in de Premier League, maar een plek bij de WK-selectie zat er nog niet in. Toch klopt Botman flink op de deur en lijkt hij uit te groeien tot de betere verdedigers van de wereld. Dat is volgens Botman mede te danken aan Winston Bogarde.

In de jeugd van Ajax werkte Botman samen met de voormalig mandekker, al kende de verdediger enige opstartproblemen. “In het begin liep het heel stroef tussen hem en mij, we konden totaal niet met elkaar omgaan, maar uiteindelijk kwam er een klik”, vertelde Botman in gesprek met Voetbal International.

Speel gratis mee met het €100.000 SoccerNews WK-spel!

Winston Bogarde

Volgens Botman heeft Bogarde hem vooral op mentaal gebied veel sterker gemaakt. “Toen ik jonger was, was ik best snel tevreden met dingen. Gewonnen, maar wel drie tegengoals? Ook prima, dacht ik toen. Van hem ik heb ik geleerd elke keer mijn grenzen te verleggen, telkens de lat hoger te leggen. Dat heeft een grote rol gespeeld in mijn ontwikkeling. Ik zal niet zeggen dat ik zonder Winston niet gekomen was waar ik nu ben, maar ik ben hem wel heel dankbaar voor de over-mijn-lijk-mentaliteit die hij me bijgebracht heeft. Hij heeft voor een omslagpunt in mijn carrière gezorgd.”

Ajax-vertrek

Toch leidde het nooit echt tot een doorbraak bij Ajax, maar daar heeft Botman wel een verklaring voor die twijfelde of hij na zijn verhuurperiode aan SC Heerenveen wel terug moest keren in Amsterdam. “Op dat moment wist ik namelijk al langer dat ik geen typische Ajax-speler was. Waarom? Kijk, iedereen kent de manier van spelen van Ajax onder Ten Hag. Bij rondo’s en positiespelletjes was ik gewoon niet de beste.”

Botman leek echter niet veel andere keus te hebben, maar Ajax zal wel toekomst in de verdediger. “Heel veel goede alternatieven zag ik op dat moment ook niet, dus toen heb ik maar verlengd. Drie weken later klopte Lille ineens aan, dat veranderde alles.”

Hoort Botman in Oranje thuis?

  • Ja, hoort er eigenlijk bij te zitten
  • Nee, daar komt hij te kort voor
313+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie