Bosz onder indruk van ‘fysiek uitzonderlijke’ Saibari: “Dát zie je bijna niet in Nederland”

Foto: Bosz onder indruk van ‘fysiek uitzonderlijke’ Saibari: “Dát zie je bijna niet in Nederland”

Peter Bosz is in zijn nopjes met de contractverlenging van Ismael Saibari. In aanloop naar het treffen met Go Ahead Eagles deelde de trainer van PSV een mooie anekdote over de eerste indrukken over de spelmaker.

Saibari verlengde contract bij PSV

“Ik kende die jongen eerlijk gezegd niet zo goed”, gaf Bosz toe op de persconferentie. “Ik heb in het buitenland gezeten en daar heb ik hem niet zo gevolgd. Bij Ruud (van Nistelrooij, red.) debuteerde hij als buitenspeler, maar hier zeiden ze dat het eigenlijk een aanvallende middenvelder is. Ik ben met hem gaan werken en hij doet het echt hartstikke goed.”

Bosz vertelde over het eerste contact tussen hem en Saibari. “Hij maakte zich zorgen om zijn fysieke gesteldheid, omdat hij ook net met Marokko had gespeeld. Ik gaf hem twee weken vakantie, want eigenlijk vind ik dat spelers minimaal drie weken vrij moeten zijn in de zomer. Maar na een week belde hij op. Hij wilde weer beginnen, want hij was bang dat hij achter zou lopen. Gelukkig heb ik hem dat uit zijn hoofd kunnen praten.”

“Meteen een goede en frisse indruk”

Aan het begin van het seizoen wist Saibari al snel te overtuigen. “Hij is na zijn vakantie alsnog aangesloten en maakte vanaf het begin een goede en frisse indruk. Hij heeft dit nieuwe contract echt verdiend. Dus ik kan me voorstellen dat het voor hem een geweldige motivatie is. Hij ontwikkelt zich, scoort, geeft assists en hij brengt een enorm fysiek mee… Dat zie je bijna niet in Nederland. Dat koppelt hij ook nog aan techniek.”

Ben je ook zo onder de indruk van Saibari?

  • Ja, heerlijke speler!
  • Niet overdrijven…
261+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie