Blunderende Celtic-doelman steekt hand in eigen boezem: ‘

Foto: Blunderende Celtic-doelman steekt hand in eigen boezem: ‘

Celtic-goalie Joe Hart baalt als een stekker van zijn blunder bij de 1-0 van Feyenoord. In The Herald legt hij zijn blunder uit en maakt hij excuses.

‘Als doelman wil je zulke ballen tegenhouden’

Joe Hart en zijn mannen waren nog zo goed aan het duel begonnen. Celtic kwam aan voetballen toe en werd zelfs af en toe gevaarlijk. De ploeg uit Glasgow voorkwam tot de 27e minuut dat Feyenoord tot een kans kon komen. Alles wees erop dat het ook in de tweede helft spannend zou worden, maar kort voor rust zorgde een blunder van Joe Hart voor een totaal ander wedstrijdverloop.

“Het was een goede eerste helft met een teleurstellende einde”, zegt de oud-international van Engeland doelend op de vrije trap van Calvin Stengs. “Dat we eerst met tien man en vervolgens negen kwamen te staan, maakte alles nog moeilijker.”

Slechte timing

“Het was een slecht moment om die eerste goal tegen te krijgen”, zegt Hart schuldbewust. “Dat hoort bij wedstrijden op dit niveau: het is scherp, het is snel en er gebeurt altijd wel iets. Dat was bij de vrije trap ook zo, maar ik zal naar mezelf kijken. Als doelman wil je zulke ballen tegenhouden.”

Hart lijkt op zoek naar smoesjes voor zijn blunder, maar komt daar snel op terug: “De bal sprong omhoog, hij krulde van me weg. Een Feyenoorder rende langs Kyogo in de muur. Het was een perfecte storm voor hen en het ging erin. Maar ik zal naar mezelf kijken, dat doe ik altijd omdat ik alle ballen wil stoppen.. Op Champions League niveau moet je eerlijk zijn. Bij elke vrije trap moet je wachten tot hij over de muur gaat, omdat hij van een schouder kan afketsen. Maar dat verkort je reactietijd. Ik maak geen excuses, dit zijn feiten. Dat is het niveau waarop we spelen en het lukte me niet om erbij te komen.”

Joe Hart had die bal moeten hebben

  • Absoluut
  • Nee, moeilijk schot
286+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie