Blind sneert naar Schreuder: ‘Het gogme en inzicht, daar hij is voorstander van’

Foto: Blind sneert naar Schreuder: ‘Het gogme en inzicht, daar hij is voorstander van’

Daley Blind heeft moeilijke tijden achter de rug bij Ajax, waar hij in de laatste wedstrijden steevast gepasseerd werd door trainer Alfred Schreuder. In gesprek met het Algemeen Dagblad noemt de verdediger de huidige situatie dan ook pijnlijk.

Blind kreeg de nodige kritiek te verwerken van buitenaf, waarbij erna de wedstrijd tegen FC Emmen zelfs van ‘sabotage’ werd gesproken door voetbalanalist Rafael van der Vaart. De bakken kritiek doen Blind dan ook veel. “Ik weet – en bij Ajax weten we allemaal – dat het beter moet. Ik hou van de club, geef altijd alles, ben een groot Ajacied, dus het doet me pijn.”

De verdediger baalt van de huidige situatie waarin Ajax nu zit, maar wil nu wel de focus verleggen naar Oranje. “Maar nu wil ik het een plek geven en laten rusten en me volledig richten op het Nederlands elftal. Ik ga mijn tweede WK spelen. Daar kijk ik ontzettend naar uit.”

Waardering van Van Gaal

De routinier van Ajax is blij dat hij door Van Gaal wel gewaardeerd wordt. “Hoe ik het spel zie en lees, het gogme, het inzicht, daar is hij voorstander van. In 2014 begon ik het WK eerst op het middenveld. Daarna kwam ik linkerwingback te staan. Daryl Janmaat denderde eroverheen op rechts, ik was vaak de wingback die goed positie koos. Daar zat een goede balans in en dat is de laatste wedstrijden ook zo geweest met Denzel Dumfries.”

Blind is dan ook lyrisch over Van Gaal, die volgens hem heel erg op het teamproces is gericht. Daarbij stelt de linkspoot dat de bondscoach altijd goed weet wat hij van zijn elftal kan verwachten en dat elke speler dat ook weet. “In Qatar wil Oranje een team zijn waar niemand graag tegen speelt. Ook niet landen als Brazilië en Argentinië. En ja, wat de bondscoach zegt: hij wil wereldkampioen worden en dat geloof slaat ook over op de groep. Als je er níét in gelooft, hoef je trouwens niet eens te gaan.”

Wint Nederland met 1-3 van Senegal?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Wie moet linkervleugelverdediger spelen?

  • Blind
  • Malacia
  • Ake
4930+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie