Blind krijgt steun: ‘Ik krijg daar zulke jeuk van’

Foto: Blind krijgt steun: ‘Ik krijg daar zulke jeuk van’

Gijs Smal is dit seizoen tot nu toe één van de uitblinkers van FC Twente. De 25-jarige linksback heeft zich opgeworpen tot een belangrijke basisspeler voor trainer Ron Jans, maar had gehoopt al eerder door te kunnen breken. Daarnaast wil Smal graag een lans breken voor Daley Blind, die volgens hem teveel kritiek krijgt.

In een interview met Voetbal International stelt Smal dat zijn doorbraak bij Twente wat langer duurde door de aanwezigheid van Jayden Oosterwolde. “Die kwam uit de jeugd en begon als een raket. Hij had bij iedereen een streepje voor, dan weet je dat je even geduld moet hebben. Maar ik ben een jongen met heel weinig geduld. Dus dat knaagde enorm aan me.”

Daley Blind

Smal is inmiddels niet meer weg te denken uit de basiself van Twente en hoort momenteel bij de betere linksbacks van de Eredivisie. De vleugelverdediger blijft echter bescheiden en vertelt graag naar Blind te mogen kijken, die volgens hem onnodig veel kritiek krijgt. “Hij ligt de laatste tijd onder een vergrootglas. Mensen klagen over zijn snelheid, halen altijd weer zijn vader erbij. Ik krijg daar zulke jeuk van. Die gozer heeft al lang en breed laten zien dat hij goed kan voetballen. Ajax werd elk jaar kampioen met Blind. Toen hij vertrok, lukte het opeens niet meer. Hij kwam terug en daar kwamen de titels weer. Iemand met zo’n staat van dienst verdient veel meer respect in Nederland.”

TIP: Spelen FC Twente en Vitesse gelijk? De odd is 4.10!Heeft Smal gelijk wat betreft de kritiek op Blind?

  • Ja, Blind wordt enorm ondergewaardeerd
  • Nee, Blind wordt te vaak overschat
348+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie