Blind: ‘Daarom doen spelers wel een stapje extra voor hem’

Foto: Blind: ‘Daarom doen spelers wel een stapje extra voor hem’

Het Nederlands elftal speelt maandag de eerste wedstrijd in de groepsfase van het WK. Voor een goede start dient Senegal te verslagen worden, op papier de sterkste tegenstander uit de poule. Daley Blind en Frenkie de Jong zijn optimistisch gestemd over de kansen van Oranje en gedijen goed onder bondscoach Louis van Gaal.

Blind, die een lastige periode achter de rug heeft bij Ajax met weinig speeltijd, zegt in gesprek met De Telegraaf er klaar voor te zijn. “Of ik in vorm ben? Ik heb goede met minder goede wedstrijden afgewisseld, maar ik ben fit en heb vertrouwen in mezelf en voel vertrouwen van de bondscoach.”

De verdediger is dan ook blij dat hij even de problemen bij Ajax tijdelijk achter zich kan laten. “Ik ben een mens met gevoel en geen robot, maar de knop is om. Mijn focus ligt volledig op het Nederlands elftal. Dat doe ik met groot plezier, want het is fijn om me bij Oranje te melden, waar we een heel hechte groep vormen.”

Ook Frenkie de Jong stelt in gesprek met de ochtendkrant eveneens dat Oranje een hecht team vormt. “Belangrijk daarbij is dat de grotere spelers, de jongens met wat meer aanzien en ervaring, open zijn en goed met iedereen omgaan. Dan heeft de rest geen reden om dat niet te doen. Wie er net bij is, zal dan niet gek doen. Er zitten geen rotte appels tussen.”

Van Gaal oogst lof

Dat de lat hoog ligt vindt De Jong niet erg. “Ik denk dat het helpt om heel duidelijk uit te spreken dat we wereldkampioen willen worden. Dan gaat het toch in je hoofd zitten.” Volgens Blind speelt Van Gaal een mind-game met de spelers. “De wereldtitel zit in het hoofd van Van Gaal en elk moment grijpt hij aan om het in ons hoofd te planten. Zelfs in een gewoon dagelijks berichtje via de app. Met zijn afsluiting refereert hij dan aan het WK.”

Blind heeft dan ook superlatieven over voor Van Gaal. “Er is bijna niemand zoals Van Gaal. En met zijn persoonlijkheid maakt hij het verschil. Daarom is hij een toptrainer. Hij haalt meer uit een groep dan anderen. Dat heeft hij altijd en overal al bewezen.” De Ajax-routinier weet precies waarom spelers voor hem een stapje extra willen zetten. “Omdat Van Gaal eerlijk is, hij jou wil helpen en het team beter wil maken. Als het een compliment is ga je vliegen, en als het kritisch is, kun je wel door de grond zakken. Als hij boos is, lach je niet. Tegelijk spreekt hij altijd vertrouwen in je uit.”

Wat verwacht jij van het duel tegen Senegal?

  • Een overwinning
  • Een gelijkspel
  • Een nederlaag
215+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

16:47
35+
Van ‘t Schip schuldig aan blessure Brobbey? “Je weet dat het fout kan gaan”
16:26
9+
Geschorste Tonali krijgt te maken met nieuwe aanklacht
16:05
39+
Messi weet wanneer hij gaat stoppen: “Dan zal ik dat zeker doen”
15:12
1281+
‘Berghuis heeft bestemming al gekozen’
14:14
853+
‘Ajax is bang voor beslissing Alex Kroes’
14:00
95+
De indrukwekkende cijfers die Lasse Schöne bij Ajax neerzette
13:56
631+
Withete Koeman krijgt bericht van UEFA
13:52
1626+
‘Ramp voor Daley Blind: nóóit meer’
13:18
630+
Ajax krijgt nú al slecht Klassieker-nieuws
12:35
607+
John van ‘t Schip stopt ermee als Ajax-trainer
12:31
572+
Bizarre actie Dani Alves na ‘Depay-gerucht’
12:27
327+
‘Gigadrama voor Hélène Hendriks’
12:00
101+
Conditie Feyenoord voorkomt rampseizoen
11:50
143+
Vink waarschuwt Koeman: ‘Daar hebben we niet de spelers voor’
11:30
53+
‘Droomtransfer voor Huijsen in de maak’
11:15
212+
‘Ten Hag hengelt topverdediger binnen’
10:50
86+
Oranje-international droomt van terugkeer naar FC Groningen
10:30
33+
Cannavaro baalt van missen trainersklus: ‘Had het gratis gedaan’
10:15
105+
Mauro Jr. geniet van rol als publiekslieveling: ‘Dat is iets geweldigs’
10:00
536+
‘Corruptie zit Giménez in de weg bij Mexico’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie