Bizarre zege Paris Saint-Germain bij Chelsea na foutenfestival Kuipers

Soccernews

Paris Saint-Germain heeft woensdagavond in Londen een indrukwekkende prestatie geleverd. De Franse kampioen speelde een groot deel van de return tegen Chelsea met tien man. Toch wist de ploeg van trainer Laurent Blanc twee keer een achterstand weg te werken, zowel in de normale speeltijd als in de verlenging. Met 2-2 plaatste Paris SG zich voor de kwartfinales van de Champions League, na de 1-1 drie weken geleden in Parijs.

Met een rode kaart na ruim een half uur voor de roekeloze vedette Zlatan Ibrahimovic van Paris SG eiste arbiter Björn Kuipers een hoofdrol voor zich op. De Nederlander verzuimde nadien ploeggenoot David Luiz en Diego Costa (Chelsea, tot twee keer toe) eveneens van het veld te sturen.

Coach José Mourinho van Chelsea had het een dag voor de kraker op Stamford Bridge al voorspeld: Kuipers zou zijn handen meer dan vol krijgen aan het duel. De Portugese trainer kreeg volledig gelijk.

Na ruim een halfuur maakte Zlatan een onnodig harde sliding op eigen helft op Oscar. Belaagd door bijna het hele elftal van Chelsea trok Kuipers meteen rood, tot verbijstering bij de spelers van Paris SG.

PSG-verdediger David Luiz (ex-Chelsea) deelde in de eerste helft een elleboogstoot uit aan Diego Costa. Het incident ontging de Nederlandse arbitrage, waardoor de Braziliaan ontsnapte aan rood. Vlak voor de rust trachtte de sluwe Costa na een halsbrekende solo een strafschop bij Kuipers te versieren. De Tukker trapte echter niet in het toneelstukje van de Spaanse spits.

Met tien man was de Franse kampioen zeker niet de mindere ploeg. In de 58e minuut was Paris SG dicht bij de openingstreffer. Edinson Cavani omspeelde doelman Thibaut Courtois knap, maar het schot van de spits uit Uruguay ketste via de binnenkant van de paal voorlangs het Engelse doel. Kuipers verzuimde in de 73e minuut Costa rood te geven na een harde charge op Thiago Silva.

Na het doeltreffende schot van Gary Cahill in de 81e minuut leek de strijd beslist, maar uitgerekend Luiz kopte vijf minuten later de gelijkmaker binnen (1-1). Daarna ontging Kuipers een bewuste duw van de drieste Costa. De slaande beweging van Thiago Silva in de 95e minuut naar de bal ontging hem niet. Eden Hazard benutte de strafschop, 2-1. Thiago Silva kopte Paris SG alsnog naar de laatste acht: 2-2. [i]ANP[/i]