‘Bizarre reden waarom VAR níét ingreep bij Ajax – Feyenoord’

Foto: ‘Bizarre reden waarom VAR níét ingreep bij Ajax – Feyenoord’

Volgens Valentijn Driessen had scheidsrechter Danny Makkelie twee rode kaarten uit moeten delen tijdens de afgelopen Klassieker tussen Ajax en Feyenoord (2-3). Eén aan beide kanten.

‘Geen VAR-ingrepen bij Klassieker vanwege hiërarchische verhouding’

Driessen wijst in zijn relaas voor De Telegraaf naar overtredingen van Oussama Idrissi en Mohammed Kudus. “Lichtzinnig was ook de aanstelling door KNVB-scheidsrechtersbaas Dick van Egmond van Rob Dieperink als VAR bij Ajax-Feyenoord. Los van zijn kwaliteiten, Dieperink is scheidsrechter en wordt in die hoedanigheid gecoacht door Danny Makkelie, de arbiter van dienst bij De Klassieker”, opent Driessen.

“Gezien deze hiërarchische verhouding is het vragen om moeilijkheden als de pupil Dieperink de meester Makkelie terecht moet wijzen. Vandaar kwam Dieperink tweemaal niet op de lijn tijdens Ajax-Feyenoord terwijl hij Makkelie had moeten corrigeren. Overtredingen van Oussama Idrissi (op Owen Wijndal) als Mohammed Kudus (op David Hancko) hadden bestraft moeten worden met een rode kaart.”

Op Twitter stelde oud-scheidsrechter Mario van der Ende ook al dat de arbitrage bij De Klassieker ‘niet onafhankelijk was’.

Uitleg Makkelie waarom Hartman ‘gespaard werd’

Makkelie zelf zoomde voor de camera van ESPN alleen in op het geval Quillindschy Hartman, die ontsnapte aan een vroege tweede gele kaart en daarna gelijk gewisseld werd. “Het had nog een gele kaart kunnen zijn als hij een veelbelovende aanval had onderbroken. Maar hij deed dit nog op de helft van Ajax, aan de zijlijn en ver van de goal.”

“Er stonden ook nog verdedigers van Feyenoord op hun eigen helft. Dan is het voor mij geen gele kaart en voor al mijn collega’s ook niet. Als ik de wedstrijd opnieuw zou doen, dan zou ik hier opnieuw geen kaart voor geven. Mensen zeggen dan: dit is een tweede gele kaart. Daarom zou ik die kaart niet geven. Maar ik zou hier ook geen eerste gele kaart voor geven”, aldus Makkelie.

Wie had rood moeten hebben?

  • Kudus
  • Idrissi
  • Allebei wel
  • Allebei niet
1684+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie