Bizar incident bij RKC – Groningen: ‘Mochten kleedkamer niet in’

Foto: Bizar incident bij RKC – Groningen: ‘Mochten kleedkamer niet in’

FC Groningen verkeert in een flinke vormcrisis. De Trots van het Noorden leed in Waalwijk een kansloze 3-1 nederlaag. Na een 3-0 achterstand bij rust voerde trainer Danny Buijs een driedubbele wissel door. Opmerkelijk genoeg mochten de gewisselde spelers niet de kleedkamer in tijdens de rust.

Bart van Hintum, één van de drie gewisselde spelers, liet dat doorschemeren voor de camera’s van ESPN. “Ik moet heel eerlijk zijn. Ik mocht niet in de kleedkamer zijn met de drie jongens die gewisseld werden, dus ik weet niet wat hij (red. Danny Buijs.) heeft gezegd, maar hij zal niet vrolijk zijn geweest.” De exacte reden voor het opmerkelijke incident was de verdediger ook niet helemaal duidelijk. “Ja, kleine kleedkamer misschien, de trainer zal ook wel boos zijn geweest, maar de drie jongens die gewisseld werden mochten er niet in. We mochten er een kwartiertje niet in zijn. Keuze van de trainer.” Van Hintum had er toch graag bij geweest in de rust, maar snapte zijn eigen wissel wel. “Jammer natuurlijk, het blijft een teamproces. Ik snap dat hij boos was, ik speelde zelf ook gewoon slecht. Dat hij dan zegt kom niet in de kleedkamer, dat moet je dan accepteren.”

Buijs stapt niet op

Buijs liet tegenover RTV Noord weten de boel bij Groningen in de laatste weken nog op scherp te willen zetten. “Nu heb ik het gevoel dat de enige manier om dit nog om te draaien is om de boel nog even op te schudden voor de laatste wedstrijden. Een paar andere jongens erop gooien en dan hopen dat het goed valt.” De oefenmeester is in ieder geval niet van plan om de handdoek in de ring te werpen. “Dat gaat niet door mijn hoofd, omdat ik niet het gevoel heb dat ik het probleem ben. Maar als anderen daar anders over denken, moeten ze dat heel snel laten weten”

TIP: Wint FC Groningen thuis van Sparta? Pak 2.08 keer je inzet!

Moet FC Groningen Danny Buijs nog ontslaan?

  • Ja
  • Nee
199+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie