‘Bijzondere’ Champions League-voorspelling Ajax

Foto: ‘Bijzondere’ Champions League-voorspelling Ajax

Ajax doet het dit seizoen geweldig in de Champions League, maar kunnen de Amsterdammers de cup met de grote oren ook winnen? Volgens de zogenaamde ‘Soccer Power Index’ in ieder geval wél: de mannen van oefenmeester Erik ten Hag zouden bij de vijf topfavorieten horen.

Na elke speelronde berekent de SPI de kansen van de diverse deelnemers aan het miljardenbal om als eindoverwinnaar uit de bus te komen en op woensdagochtend zien we de nummer één va de Eredivisie op een gedeelde vierde plek staan. Evenals de Premier League-grootmacht Chelsea zou Ajax namelijk een kans van 12 procent hebben op de eindoverwinning.

Drie clubs doen het nóg beter: Liverpool (15 procent), Bayern München (21 procent) én Manchester City (21 procent), maar Ajax houdt grootmachten als Real Madrid (4 procent), Internazionale (3 procent) en Paris Saint-Germain (2 procent) achter zich. Volgens de Soccer Power Index is er een kans van liefst 22 (!) procent dat de Amsterdammers de finale halen. Die wordt op 22 mei 2022 gespeeld in de Gazprom Arena van het Russische Zenit Sint-Petersburg.

Wint Ajax dit seizoen de Champions League? Beproef je geluk op bet365 en verdien 21 keer je inleg!

De Boer en Van Hooijdonk

Ronald de Boer plaatste onlangs een kanttekening bij de goede prestaties van de Amsterdammers in de Champions League: “Het is weer genieten van Ajax, maar laten we niet doorslaan. Er zijn nog steeds heel wat topclubs in Europa die beter zijn. Dat geeft met de huidige verhoudingen niks, maar voor mij is dat een feit. Ik geef Ajax hooguit vijf procent kans de Champions League te winnen. Misschien nog wel minder. Vergeet niet dat de huidige internationale topteams sterker zijn dan in mijn tijd.”

Pierre van Hooijdonk was al wat positiever: “Ik had nooit gedacht dat ik het zou zeggen, maar ik denk echt dat Ajax met deze selectie in staat is om de finale te halen. Ajax moet dan natuurlijk een beetje geluk hebben met loten en een paar (topclubs, red.) moeten elkaar elimineren…”

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Zie jij Ajax de cup winnen?

  • Ik wel
  • Ik niet
178+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie