Bijlow gaat in op Berghuis-terugkeer: “Het is toch zijn carrière?”

Foto: Bijlow gaat in op Berghuis-terugkeer: “Het is toch zijn carrière?”

Justin Bijlow staat zondag voor zijn eerste Klassieker in De Kuip met publiek. Voor de Feyenoord-doelman een editie om naar uit te kijken, al is de Oranje-international wars van uitspraken doen. Ook de pikante terugkeer van Steven Berghuis in De Kuip wil Bijlow niet extra belichten.

In een uitgebreid interview met het Algemeen Dagblad is Bijlow duidelijk over de terugkeer van Berghuis. “Daar valt in mijn ogen niet veel over te zeggen.” Toch wordt de doelman de vraag voorgelegd of de wedstrijd tijdens het WK in Qatar niet werd besproken door de aanwezige internationals van Ajax en Feyenoord. “Daar maak je over en weer wel grapjes over. Bij Oranje gaat iedereen gewoon heel goed met elkaar om. Ja, hij speelt nu voor Ajax, maar het is toch zijn carrière? Wie ben ik om daar iets van te vinden?”

Beheerste Bijlow

Volgens Bijlow moet er dan ook niet te zwaar aan getild worden aan de terugkeer van Berghuis. “Dat is meer voor de buitenwacht. Voor ons speelt dat niet. Echt niet.” Hoewel Bijlow hoopt dat het zondag normaal verloopt, vindt hij dat die taak ook voor andere mensen is weggelegd. “Er zijn genoeg mensen die over het organisatorische plaatje van zo’n wedstrijd gaan. Die zullen de juiste beslissingen nemen. Als keeper moet ik vooral met het voetballen bezig zijn en niet met andere zaken bezig zijn.”

De doelman stelt dat je als speler zijnde moet uitkijken met wat je zegt in de media. “Je kunt wel een grote mond hebben in de kranten of op televisie, maar ik denk dat je verstandiger moet zijn. Alle spelers maken weleens mee dat iets wat je hebt geroepen op internet volledig uit de context wordt gehaald. Dat kan echt vervelend zijn. Aan de andere kant weet je ook: als keeper van Feyenoord hoort het er natuurlijk bij.”

Eindigt Feyenoord tegen Ajax in 2-0?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Denk jij dat Bijlow de eerste keeper onder Koeman wordt?

  • Ja, dat verwacht ik wel
  • Nee, dat wordt Noppert
  • Nee, dat wordt Cillessen
1206+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie