Berghuis mist ‘stijgende lijn’ bij Ajax: “Niet te pakken”

Foto: Berghuis mist ‘stijgende lijn’ bij Ajax: “Niet te pakken”

Steven Berghuis is verre van tevreden over de prestaties van Ajax dit seizoen. De Amsterdammers falen vooral in de grote wedstrijden en dat zit de middenvelder annex aanvaller behoorlijk dwars.

“Een stijgende lijn kun je niet echt stellen als je de wedstrijden tegen de gelijkwaardige teams verliest”, concludeert Berghuis in gesprek met Ajax TV. “Die lijn hebben we nog niet te pakken, maar we werken er hard aan. Dat begint op het trainingsveld en dat moet zich vertalen naar de wedstrijd.”

De buitenwacht is hard over Ajax, maar Berghuis hoopt dat het fair blijft. “Je mag gewoon benoemen hoe het is. Dat doen we zelf ook. Maar vorig seizoen gingen we met een achterstand de winterstop in. Hopelijk kunnen we nu met een voorsprong de winterstop in. Als je in de winter bovenaan staat, doe je het goed, maar we mogen onze ogen er niet voor sluiten dat er nog genoeg ontwikkeling in de ploeg zit.”

Opstootjes

Tegen PSV (1-2 nederlaag) ontstonden er nogal wat opstootjes. Berghuis blijft er kalm onder. “Het is moeilijk uit te leggen aan de mensen die dat niet meemaken op zo’n veld. Je komt voor elkaar op en kent elkaar door en door. Ik heb er op zich niet zo veel moeite mee, als het binnen de grenzen blijft. Misschien ging het er net overheen, maar ik denk dat iedereen die daar heeft gestaan het moment begrijpt.”

Een zege op Vitesse kan de rust weer enigszins herstellen. Een must, zo weet Berghuis. “Ik verwacht dat we de drie punten pakken. En dat we ons spel laten zien, met lef en bravoure. Kansen creërend, wat Ajax is. Je moet met de borst vooruit de ArenA in. Als we winnen, is de realiteit nog steeds dat we bovenaan staan.”

Johan Cruijff ArenA

Eredivisie

9 november 2022

20:00

Ajax
Vitesse
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 9 november 2022 20:00.

Komt het dit seizoen goed bij Ajax?

  • Ja
  • Nee
110+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie