Belangrijke zege Volendam, opnieuw staking door vreugdebier

FC Volendam heeft op zaterdagavond een belangrijke overwinning geboekt op Sparta Rotterdam. In het Kras Stadion werd het 2-1 voor de thuisploeg en een smetje op de zege was het feit dat ook deze wedstrijd tijdelijk stilgelegd werd nadat er ‘vreugdebier’ op het veld terecht was gekomen. Dat gebeurde na de 1-1 van Xavier Mbuyamba.

Volendam wint van Sparta door late goal Mbuyamba

In de beginfase van het duel in het vissersdorp van Nederland was het juist nog Sparta dat de klok sloeg. De gasten uit Rotterdam leken bijzonder vlug op voorsprong te komen, want al in de tweede minuut was het raak, al werd het doelpunt van Koki Saito afgekeurd wegens buitenspel. Drie minuten later mocht de Japanner toch nog juichen: hij kreeg de bal van Younes Namli en was alles en iedereen de baas met een schot in de verre hoek.

Staking door vreugdebier

Volendam moest in de achtervolging én ging in de achtervolging. Na het inbrengen van Henk Veerman ging de ploeg van trainer Wim Jonk beter spelen en een tiental minuten voor rust resulteerde dat in de gelijkmaker: Mbuyamba kopte binnen uit een corner. Die goal werd natuurlijk flink gevierd en alwéér ging het mis, er belandde een beker bier op het veld en dus dirigeerde arbiter Jannick van der Laan de beide teams naar binnen.

Na een korte onderbreking verschenen de spelers weer op het veld. Volendam kreeg de beste kansen, maar stuitte keer op keer op sta-in-de-weg Nick Olij. Het had wederom een kopbal van Mbuyamba nodig voor de 2-1 en dat bleek de winnende treffer.

Scoreverloop: 0-1 (5′) K. Saito, 1-1 (37′) X. Mbuyamba, 1-2 (90′) X. Mbuyamba