Been looft Feyenoord-uitblinker: ‘Beste vervanger van Trauner’

Foto: Been looft Feyenoord-uitblinker: ‘Beste vervanger van Trauner’

Mario Been heeft slechts één speler uit De Klassieker geselecteerd voor zijn Elftal van de Week voor De Telegraaf. De voetbalanalist van ESPN zag Lutsharel Geertruida uitblinken tegen Ajax, waardoor de Feyenoord-verdediger een plek bij de beste elf heeft gekregen.

“Lutsharel Geertruida vond ik ongelooflijk sterk spelen bij Feyenoord in De Klassieker en is daarmee mijn speler van de week”, stelt Been in zijn rapport. Hij speelde tegen Ajax toch met veel ruimte in de rug, maar was ook in het doordekken echt heer en meester. Hij gebruikte zijn lichaam goed en doet geen domme dingen.”

Volgens Been is het een goede zet dat Geertruida nu in het centrum speelt bij Feyenoord. “Arne Slot heeft ervoor gekozen hem centraal te zetten bij het gemis van Trauner en daar is hij veel beter dan bijvoorbeeld Rasmussen. Hij was echt de beste man bij Feyenoord.”

Sterke Azarkan

Ook Feyenoord-huurling Marouan Azarkan kreeg van Been een plek in het Elftal van de Week. “Hij kan voor Excelsior wel eens de sleutel blijken om in de Eredivisie te blijven. Hij geeft de creativiteit die nodig is. De ploeg creëert niet heel veel kansen, maar wat er wordt gecreëerd, daar is hij altijd bij betrokken.”

Been ziet dan ook dat Azarkan over specifieke kwaliteiten beschikt. “Hij is ongelooflijk talentvol en zeker op dat kunstgras is het een genot om te zien hoe moeilijk hij kapt en draait. Hij maakte ook een geweldige goal.”

Elftal van de Week: Unnerstall; Sugawara, Geertruida, Nieuwpoort, Smal; Clasie, Tavsan; Mijnans, Azarkan, Dimata, Simon.

Moet Geertruida een kans krijgen in Oranje?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, we hebben betere verdedigers
97+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie