BBC neemt uniek besluit na Lineker-rel

Foto: BBC neemt uniek besluit na Lineker-rel

Gary Lineker zal het populaire BBC-programma Match of the Day voorlopig niet presenteren. De Britse omroep heeft besloten om deze periode geen vervanger aan te wijzen.

Lineker heeft deze week een rel gecreëerd middels een stevige Twitter-boodschap. De voormalig international van Engeland schreef in een tweet over het geringe aantal vluchtelingen in Groot-Brittannië: “Dit is gewoon ongelofelijk wreed beleid dat gericht is op de meest kwetsbare mensen in een taal die niet veel verschilt van die van Duitsland in de jaren dertig.”

Volgens de BBC heeft Lineker de interne regels overtreden met deze tweet. Medewerkers van de omroep zouden zich niet mogen uitspreken over politieke controverses, maar de Match of the Day-presentator heeft dat dus wel gedaan. De BBC laat na ‘langdurige discussies met Gary en zijn team’ besloten dat hij voorlopig geen werkzaamheden zal verrichten. Men wil eerst een duidelijke oplossing.

Lineker krijgt volop steun van de analisten, waaronder Ian Wright en Alan Shearer. Om die reden heeft de BBC besloten om het programma sowieso dit weekend zonder studiopresentatie en analisten uit te zenden.

Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 11 maart 2023 13:29.

0 Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie