Bas Dost schittert bij Eredivisie-comeback

Bas Dost heeft indruk gemaakt bij zijn comeback in de Eredivisie. De nieuwe spits van FC Utrecht wist hoogstpersoonlijk een nederlaag te voorkomen bij RKC Waalwijk: 2-2.

Utrecht hoopt onder Henk Frase revanche te nemen voor het moeizame seizoen 2021-2022. In Waalwijk kreeg zijn ploeg in de beginfase meteen al een aantal mogelijkheden, maar Daishawn Redan en Othmane Boussaid hadden hun vizier niet op scherp staan. Aan de andere kant was het wél raak. Dario Van den Buijs ging bij een hoekschop mee naar voren en schoot de 1-0 tegen de touwen.

RKC voelde zich gesterkt door de voorsprong. Het was aan Nick Viergever te danken dat de thuisploeg niet al snel de voorsprong verdubbelde, maar kort voor het rustsignaal werd de 2-0 alsnog een feit. Iliass Bel Hassani schoot het publiek in Waalwijk op schitterende wijze op de banken.

Dost viert Eredivisie-rentree met goal

Fraser uitte halverwege zijn onvrede door Taylor Booth en Anastasios Douvikas te vervangen door respectievelijk Can Bozdogan en Bas Dost. RKC kreeg via Michiel Kramer nog wel de eerste grote kans van de tweede helft, maar hij mikte de bal over. Aan de andere kant verzilverde Dost kort daarna een rebound om zodoende zijn eerste Eredivisie-goal sinds 2012 te maken.

Met Dost als aanvalsleider gingen de bezoekers uit Utrecht op jacht naar minimaal een punt. Het elftal van Fraser kreeg wel de mogelijkheden op de 2-2 en kreeg in de eindfase loon naar werken. Wie anders dan Dost knikte vijf minuten voor tijd de gelijkmaker achter doelman Etienne Vaessen.

Scoreverloop: 1-0 (15′) Dario Van den Buijs, 2-0 (45′) Iliass Bel Hassani, 2-1 (52′) Bas Dost, 2-2 (85′) Bas Dost

TIP: Wint Utrecht van Cambuur? Win 1,40 keer je inleg via Unibet!

Gaat FC Utrecht een goed seizoen tegemoet?