‘Barcelona-versterking betekent dramatisch nieuws voor Memphis’

Foto: ‘Barcelona-versterking betekent dramatisch nieuws voor Memphis’

Barcelona hoopt de selectie in de winterstop van verse krachten te voorzien. Na Ferran Torres hebben de Spanjaarden bijna de tweede versterking binnen. Volgens Goal en Catalunya Rádio heeft de club namelijk een persoonlijk akkoord met Álvaro Morata.

De centrumspits draagt dit seizoen de clubkleuren van Juventus dat hem huurt van Atlético Madrid. Hoewel Morata hij uitstekend doet in Turijn en kan rekenen op een basisplaats, zouden de Italianen niet onwelwillend tegenover een transfer staan. Het zou namelijk ruimte in de salarishuishouding van Juventus bieden om nieuwe aankopen mogelijk te maken.

De aanvaller lijkt zélf ook niet het probleem te zijn. Morata heeft het dan wel goed naar zijn zin in de Serie A, maar ziet in Barcelona naar verluidt een nieuwe uitdaging om zijn kwaliteiten te laten zien. Atlético Madrid lijkt echter minder blij te zijn met de interesse. De regerend landskampioen ziet hem liever niet naar Barcelona gaan, al valt een overgang niet uit te sluiten.

Mogelijk gaat Antoine Griezmann namelijk nog een belangrijke rol vervullen in de transfer. Atlético Madrid huurt de aanvaller van Barcelona met een verplichte optie tot koop, waarvoor de club veertig miljoen euro vast en tien miljoen euro aan bonussen moet neerleggen. Het is voor te stellen dat Barcelona deze afspraken inzet om Morata bij de concurrent los te weken.

Memphis

Deze week kwam aan het licht dat Barcelona Memphis Depay heeft ingezet als ruilmiddel voor Morata. Hoewel Juventus afwijzend op het aanbod reageerde, maakt het duidelijk dat Barcelona de komende jaren niet alles op de Nederlander gaat inzetten. De voorhoedespeler moet de komende maanden daarom vrezen voor concurrentie, waarbij hij allerminst zeker is van een basisplaats.

Wint Memphis de topscorerstitel? Grijp 10 keer je inleg!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Welke aanvaller is beter?

  • Memphis
  • Morata
153+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie