‘Barcelona vermoordt supertalent Pedri’

Foto: ‘Barcelona vermoordt supertalent Pedri’

FC Barcelona beschikt over een aantal supertalenten, maar die komen minder vaak in actie dan wenselijk. Ansu Fati is alleen maar geblesseerd en ook Pedri zit dit seizoen vaak in de lappenmand. Zo héél gek is dat echter niet…

Het Algemeen Dagblad schrijft op woensdagochtend: “Pedri is het schoolvoorbeeld van een talent dat de tol betaalt voor het mismanagement van anderen met hem. In zijn debuutseizoen, waarin de bomen tot de hemel reikten, speelde hij in maar liefst 52 van de maximaal mogelijke 54 wedstrijden voor Barça, plus nog 21 interlands voor Spanje, Spanje onder 23 jaar én het olympisch team. Hij was erbij op het EK en aansluitend op de Spelen van Tokio. Daar verloor hij de finale van Brazilië.”

Aan het einde van de streep stond Pedri op… 73 gespeelde duels! “En dat voor een puber die nog in de groei is. Dit seizoen is de balans treurig. Hij kwam pas in 22 van de mogelijke 46 duels van Barcelona in actie. Hij maakte slechts 41 procent van alle mogelijke minuten. Van nummer 1 op de lijst van gespeelde wedstrijden is hij nu met moeite nummer 15. Verschillende hamstringblessures zorgen voor een verloren jaar. Chronisch overbelast en over de kling gejaagd.”

Kapitaalvernietiging

Het AD concludeert: “Hij is niet het eerste talent dat wordt ‘vermoord’ in de cynische maalstroom van het topvoetbal. Maar even los van de gezondheid van de speler is er ook het bedrijfseconomische aspect voor de club. Het is je reinste kapitaalvernietiging als een van jouw beste krachten zo weinig meedoet.”

Verdien 2.18 keer je inleg als Barça van Real Sociedad wint!

Wordt Pedri vermoord?

  • Ja
  • Nee
81+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie