Barça rekent ook tegen Atlético Madrid op ‘geschorste’ Lewandowski

Foto: Barça rekent ook tegen Atlético Madrid op ‘geschorste’ Lewandowski

In de stadsderby tegen Espanyol was Robert Lewandowski gewoon van de partij en FC Barcelona rekent er ook op dat de Poolse topschutter tegen Atlético Madrid kan spelen. Daardoor lijk dezelfde soap zich gaan te herhalen als voor de stadsderby van Barcelona.

Espanyol diende voorafgaand aan de wedstrijd nog een klacht in tegen het meespelen van Lewandowski, maar dat mocht niet baten. Het meespelen van Lewandowski heeft te maken met de rechtszaak die de Catalanen hebben aangespannen. Volgens AS werd het protest door de Spaanse bond en het CAS verworpen, waarna Barça de stap maakte naar de openbare rechtbank.

De strafmaat voor Lewandowski, die eigenlijk voor drie wedstrijden geschorst zou zijn, is niet officieel zolang het onderzoek loopt. Gezien de openbare rechtbank, waar de zaak van de Pool loopt, nog geen uitspraak heeft gedaan, is de kans groot dat Lewandowski ook gewoon tegen Atlético aan de aftrap verschijnt. De zaak lijkt door de drukte bij de rechtbank voorlopig ook nog niet snel afgehandeld te worden, waardoor de spits voorlopig nog niet hoeft te vrezen voor het missen van wedstrijden. Daardoor kan het mogelijk nog weken duren totdat Lewandowski daadwerkelijk zijn schorsing moet uitzitten.

Estadio Wanda Metropolitano

LaLiga

8 januari 2023

21:00

Atletico Madrid
Barcelona
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 8 januari 2023 20:58.

Moet Lewandowski per direct geschorst worden?

  • Ja, die moet gewoon de komende wedstrijden geschorst worden
  • Nee, dan moeten ze maar betere regels opstellen
94+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie