AZ-vrees komt uit in Conference League

Foto: AZ-vrees komt uit in Conference League

AZ reist in december zonder publiek af naar Legia Warschau, zo maakt het op de clubwebsite bekend. De Alkmaarders hebben dit besloten na gesprekken met alle relevante partijen.

AZ zonder uitpubliek naar Warschau

Een maand geleden liep het thuisduel met Legia Warschau na afloop volledig uit de hand. Twee spelers van de Polen raakte in aanvaring met de Nederlandse ME, wat in het land veel aandacht kreeg. Zo sprak de Poolse club zich openlijk tegen het beleid uit en bracht het een documentaire naar buiten.

Het was dan ook de grote vraag of de supporters van AZ voor het Conference League-duel wel naar Polen konden komen. Dat antwoord hebben de Alkmaarders op eigen initiatief geformuleerd. Het kwam tot de conclusie dat het beter zonder uitpubliek kon spelen, toen het erachter kwam dat veiligheid niet gegarandeerd kon worden.

Voor het team van Pascal Jansen betekent het dat het met een leeg uitvak tegen Legia Warschau gaat spelen. AZ, dat logischerwijs geen kaarten zal verkopen, benadrukt in het statement met klem dat het voor de eigen supporters niet is toegestaan om zélf naar de stad af te reizen en het stadion in te komen.

Ook Ajax neemt geen fans mee

Deze week maakte Ajax ook al bekend dat het zonder uitsupporters in Europa zal spelen. De Amsterdammers nemen het binnenkort in de Europa League op tegen Olympique Marseille, waarbij de lokale autoriteiten niet met zekerheid kunnen vaststellen dat de uitfans veilig genoeg zullen zijn. Daarom laat ook Ajax de supporters thuis.

Wint AZ van Legia Warschau?

  • Ja, ik verwacht het wel
  • Nee, ik denk het niet
828+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie