AZ-trainer Slot: “Moeilijkste situatie waarin een speler kan belanden”

Foto: AZ-trainer Slot: “Moeilijkste situatie waarin een speler kan belanden”

Arne Slot gaat er vanuit dat zijn selectie deze winter volledig in tact blijft. Dat vertelt hij in gesprek met De Telegraaf.

De Alkmaarders draaien dit seizoen uitstekend en staan momenteel op een afgetekende tweede plaats in de competitie. Er was daarom volop interesse in onder meer spits Boadu en buitenspeler Stengs. Desondanks weet Slot vrijwel zeker dat iedereen blijft. “Ik heb geen aanleiding anders te vermoeden, hoe grillig en onvoorspelbaar de voetballerij ook moge zijn.”

Ook linksback Ouwejan mocht deze winterstop niet weg, al toonde onder andere PSV concrete interesse. Ouwejan moet het daarom doen met een plaats op de bank. “Ik snap als geen ander dat dit bijna de moeilijkste situatie is waarin een speler kan belanden. Als je twee jaar lang structureel heel goed presteert, is het een hard gelag als je in de voorbereiding geblesseerd raakt én je trainer verkiest om jouw concurrent te laten staan.”

Desondanks wil Slot hem bij de groep blijven vertrekken. “Ik snap ook wel dat je niet altijd zit te wachten op aandacht van de trainer die jou niet opstelt. Ik zoek daarin een evenwicht, door hem niet de hele tijd lastig te vallen, maar hem wel de waardering te geven die hij verdient”, aldus Slot.

0 Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie