Aston Villa maakt einde aan Ten Hag-reeks

Aston Villa is de eerste ploeg die het Manchester United van Erik ten Hag van een overwinning heeft gehouden. The Villans speelden met 2-2 gelijk tegen United en zorgde daarmee voor het einde aan de perfecte reeks van Ten Hag in zijn begindagen bij United.

Door de regen was het moeilijk voetballen in Perth. Het veld in het Optus Stadium was bijna niet te bespelen, waardoor het lastig voetballen werd voor het team van Ten Hag. Op het knollenveld lukte het United in de eerste helft wel een paar mooie aanvallen op de mat te leggen. Jadon Sancho kreeg een niet te missen kans na een combinatie tussen Bruno Fernandes, Marcus Rashford en Luke Shaw. Voor rust verdubbelde United die voorspron door een eigen doelpunt van Matty Cash.

Erik ten Hag

In de tweede helft had United vooral last van invaller Leon Bailey. De Jamaicaanse vleugelaanvaller zorgde met een individuele actie voor zijn assist op de 2-1 en was even later ook dicht bij de gelijkmaker. De vleugelspits omspeelde David de Gea, maar Harry Maguire kon op het laatste moment nog redding brengen.

In de slotfase bracht Ten Hag onder andere Teryll Malacia en Tahith Chong binnen de lijnen. De Nederlanders zagen Aston Villa in de slotfase van de wedstrijd nog wel langszij komen. De Gea zag er niet goed uit bij een hoekschop en gaf zo Calum Chambers de kans om de gelijkmaker binnen te knikken.

TIP: Wint United van Brighton? De odd is 1.57x!