‘Arteta moet ‘tegenvallende’ Ancelotti opvolgen’

Foto: ‘Arteta moet ‘tegenvallende’ Ancelotti opvolgen’

Hoewel Real Madrid twee weken geleden op Anfield liet zien waar het toe in staat is (2-5 winst), is president Florentino Pérez niet geheel tevreden over de stand van zaken. Zo staat De Koninklijke in de competitie 9 punten achter op hun rivaal FC Barcelona en hebben de mannen van Carlo Ancelotti met regelmaat moeite om wedstrijden winnend af te sluiten. Daarom wordt er al langzaam gespeculeerd over een eventuele vervanger voor de Italiaanse hoofdcoach.

De laatste drie wedstrijden werden niet winnend afgesloten door Real Madrid. Zo werd tegen mede stadsgenoot Atlético Madrid gelijkgespeeld (1-1). Een paar dagen later in de beker verloren de Madrilenen met 0-1 van FC Barcelona en ook tegen Real Betis werd niet gewonnen (0-0). Het zijn niet alleen die drie wedstrijden waarin Real Madrid niet wist te overtuigen, want dit hele seizoen van de kant van Madrid is erg wisselvallig te noemen. 

Florentino Pérez heeft naar verluidt al eerder zijn ongenoegen geuit richting Ancelotti. De president zou bijvoorbeeld vinden dat spelers als Marco Asensio en Dani Ceballos meer speeltijd moeten krijgen en dat de afhankelijkheid van de veteranen Luka Modric en Toni Kroos moet afnemen. 

Nodige ommekeer

Als Carlo Ancelotti er niet in slaagt om de tegenvallende resultaten te veranderen, dan is de kans op vertrek reëel. Real Madrid is daarom, volgens de laatste berichten, al aan het rondkijken in de de diverse Europese topcompetities om een vervanger te zoeken. Volgens journalist Tomas Gonzalez-Martin is het oog van De Koninklijke gevallen op een Spaanse trainer: Mikel Arteta. Via Remontada Blanca geeft de Spaanse verslaggever aan dat de coach van Arsenal een serieuze optie is voor Real Madrid. Arteta laat in zijn derde seizoen in de Premier League zien dat hij meer dan bekwaam is in het trainersvak. Want met 5 punten voorsprong op zijn oude leermeester Josep Guardiola (Manchester City), is er een befaamde Premier League-titel in zicht voor de club uit Londen.

Fulham
Arsenal
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 12 maart 2023 13:15.

Goede opvolger?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
243+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie