Arsenal zorgt voor prachtig affiche, Koopmeiners scoort

Arsenal heeft maandagavond de vierde ronde van de FA Cup bereikt. De nummer één van de Premier League wist pas in de tweede helft afstand te nemen van Oxford United: 0-3.

De supporters in het Kassam Stadium werden in de eerste helft niet vermaakt middels veel kansen. Dat zal de aanhang van Oxford worst zijn geweest, aangezien de League One-club (derde niveau) vrij probleemloos overeind bleef tegen de koploper van de Premier League. Arsenal creëerde nagenoeg geen enkele kans in de eerste 45 minuten.

Ook in het eerste kwartier na rust hield Oxford zich goed staande, maar tussen de 63ste en 76ste minuut wist Arsenal keihard toe te slaan. In amper een kwartier tijd liepen The Gunners van een 0-0 stand uit naar een comfortabele 0-3 voorsprong. Mohamed Elneny brak de ban door een vrije trap binnen te lopen, waarna Eddie Nketiah het duel besliste middels een dubbelslag.

Arsenal wacht in de vierde ronde van het FA Cup-toernooi een schitterend affiche. Zondag werd er al geloot en de manschappen van Mikel Arteta werden hierbij gekoppeld aan Manchester City, dat in de Premier League plek twee bezet.

Scoreverloop: 0-1 (63′) M. Elneny, 0-2 (70′) E. Nketiah, 0-3 (76′) E. Nketiah

Serie A: Koopmeiners helpt Atalanta

Ook in de Italiaanse Serie A werd maandagavond gevoetbald. Atalanta Bergamo boekte een 1-2 overwinning op bezoek bij Bologna, mede dankzij Teun Koopmeiners.

Atalanta begon dit competitieduel met Hans Hateboer, Marten de Roon en Koopmeiners als basisspelers. De format uit Bergamo kwam al vroeg op achterstand door toedoen van Riccardo Orsolini, maar een fraaie uithaal van Koopmeiners en Rasmus Höjlund wisten het duel om te buigen in Atalanta’s voordeel.

Scoreverloop: 1-0 (6′) R. Orsolini, 1-1 (48′) T. Koopmeiners, 1-2 (58′) R. Höjlund